Katrine Veje: Det har været en spændende og udfordrende start i Montpellier

0
1441

Katrine Veje skiftede i sommers de danske mestre fra Brøndby ud med fransk fodbold i Montpellier. Hun kigger nu tilbage på det første halve år, som både har været lærerigt og udfordrende for den hurtige kantspiller.

Af Martin Vestergaard Jensen

Efter to sæsoner hos den danske topklub Brøndby IF, fik Katrine Veje en længeventet drøm opfyldt, da hun i sommers skiftede 3F Liga-tilværelsen ud med franske Montpellier.

I sidste sæson sluttede Montpellier på andenpladsen i den franske liga og i år har de kvalificeret sig til kvartfinalen i Champions League, hvor den engelske topklub Chelsea venter i foråret.

For Katrine Veje har det første halve år i klubben været en personlig succes med masser af spilletid, mål og assists. Når hun kigger tilbage på den første tid, så er det med glæde i stemmen, men samtidig har det været meget udfordrende for den hurtige venstrekant:

”Det har fungeret rigtig godt inde på banen. Det har været en større udfordring udenfor banen, da jeg ikke kan forstå sproget, og min fransklærer ikke kan engelsk. Samtidig kan vores træner heller ikke et ord engelsk, så der har det været rigtig rart, at der har været nogle svenskere, hollændere og en belgier, som har kunne oversætte lidt for mig,” siger Katrine Veje.

Anderledes fodbold end i Danmark

Katrine Veje har spillet i Seattle Reign, FC Rosengård og Brøndby IF, og sammenligner hun Montpellier med hendes tidligere klubber, så er der stor forskel på, hvordan tingene gøres. En af de største forskelle, er måden, som der bliver spillet fodbold på:

”I Frankrig er det meget powerplay. Man spiller den måske rundt et par gange i bagkæden, og så bliver den ellers spillet fremad. Så jeg skulle lige vende mig til, at der ikke er meget ro på bolden hernede i forhold til, hvad jeg tidligere har været vant til – tempoet er noget højere i den franske liga,” siger Katrine Veje.

Men ikke alt i fransk fodbold er til den positive side. Mentaliteten er en af tingene, som Katrine Veje mener er et problem i Frankrig.

”Ofte hvis vi fører 2-0 eller 3-0, så giver modstanderen op, og så kan man let vinde med 7-8 mål. Der er det anderledes i Danmark, hvor lige gyldig om man er en lavere rangeret klub, så går man altid efter at kæmpe fuldt ud og udfordre de største. Det savner jeg lidt hernede. Til gengæld så er tempoet højt og modstanden er en anden kaliber, når kampen ikke er afgjort,” siger hun.

Udover tempoet på banen peger Katrine Veje også på omgivelserne som en stor forandring. I Montpellier træner kvinderne på samme bane som herrerne, mens de også får det samme tøj og den samme mad. I Brøndby fik spillerne, ifølge Katrine Veje, bane 11 på anlægget og de skulle betale hver måned, hvis de ville have mad – noget som bestemt ikke er tilfældet i Montpellier.

Katrine Veje har udviklet sig som fodboldspiller

Et af Katrine Vejes store mål er, at hun gerne vil score flere mål, så hun kan blive en af de bedste venstrekanter i verden. Og lige præcis målene er noget, som hun er begyndt at ligge på sit spil i Montpellier:

”Jeg vil gerne være mere kampafgørende, og den del af mit spil har jeg udviklet det første stykke tid her i Montpellier. Så det håber jeg, at jeg kan blive ved med,” siger Katrine Veje.

Hun har ikke nået at savne Danmark endnu, da hun ikke har været alene i det franske mere end tre uger af gangen. Enten har det været familie, venner eller landsholdsudtagelse, som har gjort, at hun har haft selskab, men det var en udfordring, da det var nytår og hun for første gang var væk hjemmefra:

”Hernede skulle man møde ind 29. december, da turneringen begyndte 4. januar. Til nytår var det meget svært ikke at være hjemme, for uden at træde nogen over tæerne, så vil jeg hellere være sammen med mine veninder hjemme i Danmark, men sådan gik det ikke. Det er en del af at spille i udlandet – så forpligter man sig til sådan nogle ting,” siger Katrine Veje.

Montpellier indtager pt. tredjepladsen i den franske liga efter Olympique Lyon og Paris Saint-Germain.