Mark Strudal er ny træner på Idrætsefterskolen Klintsøgaard

0
3850

Idrætsefterskolen Klintsøgaard har ansat Mark Strudal, som er tidligere A-landsholdsspiller og nuværende kommentator på TV3 Sport, til at stå for træningen hver torsdag. Mark Strudal er selv spændt på opgaven og glæder sig til at arbejde på at styrke efterskole-pigernes tekniske niveau. Læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

I januar kunne Idrætsefterskolen Klintsøgaard præsentere et nyt navn på trænerlisten for deres fodboldlinje. Det var intet mindre end tidligere superliga- og landsholdsspiller Mark Strudal, som fremover skal træne fodboldspillerne på efterskolen en gang om ugen, når han ikke har travlt med at kommentere superliga på TV3 Sport:

”Jeg vil godt træne spillere i den jeg har tilovers, når jeg ikke er på TV3 Sport, fordi jeg vil holde mig skarp ved at coache. Jeg kommer derfor til at være på Idrætsefterskolen Klintsøgaard hver torsdag medmindre spillerne er afsted på tur.”, fortæller Mark Strudal til FODBOLD FOR PIGER.

Indtil videre har Mark Strudal haft fornøjelsen af at træne efterskolepigerne to gange og det har været en positiv oplevelse fra starten, fortæller Mark Strudal:

”Det har været en fornøjelse lige fra starten og det er altid dejligt at arbejde med spillere, som brænder for fodbolden. Det er også dejligt at komme ud et sted, hvor jeg kan udbygge min faglighed og møde nye kollegaer på en anden måde, som jeg ikke har gjort længe. Det er også et dejligt og anderledes input i forhold til min normale hverdag, hvor jeg kommenterer meget på superligaen og ikke har andre trænerfunktioner.”

Fokus på det tekniske

Der er mange facetter af spillet, som den kommende træner på efterskolen glæder sig til at give sig i kast med på Idrætsefterskolen Klintsøgaard, men det er først og fremmest det tekniske niveau hos spillerne, som Mark Strudal vil arbejde på:

”Jeg glæder mig til at arbejde med at øge spillernes tekniske niveau, men når vi kommer længere hen ad sæsonen vil jeg også gerne arbejde mere med taktikken. Vi arbejder til gengæld allerede med nogle taktiske facetter af spillet, som omstillingsspillet og presspillet, som også er overordnede ting, som spillerne altid vil kunne bruge også efter efterskoleopholdet uanset, hvilken klub de starter i. Men primært er der fokus på tekniske”, siger Mark Strudal.

Trænede kvindelandsholdet under konflikt

Mark Strudal kommer også til efterskoletrænerjobbet med en god portion erfaring i benene. Foruden hans fodboldkarriere i blandt andet Brøndby IF og FC København, så har han også trænet kvindelandsholdet under konflikten mellem DBU og Spillerforeningen, som trak overskrifter i efteråret – og det var en stor oplevelse for Mark Strudal:

”Jeg trænede kvindelandsholdet, da der var konflikt mellem spillerforeningen og DBU og det var en super positiv oplevelse. Det er nogle fantastiske piger, som er utrolig lærevillige og lærenemme – og som faktisk er bedre end herrerne til at lære til sig og modtage nye øvelser. Kvindelandsholdet råder over et kæmpe potentiale og der er en hel masse at udvikle på, fordi spillerne er så interesserede og dedikerede. Kvindelandsholdet har også en masse unge spillere, som der kan udvikles meget på, så det er uden tvivl en fantastisk stilling Lars Søndergaard har fået,” afslutter Mark Strudal.