På besøg hos Idrætsefterskolen Klintsøgaard

0
3776

Der er hygge, stemning og godt humør på Idrætsefterskolen Klintsøgaard – det mener de tre elever Johanne Schmidt, Ditte Lauritzen og Clara Kynde Nielsen, som i sommer startede på efterskolen og nu har lidt mere end tre måneder tilbage. Men de har allerede oplevet meget og skabt en masse nye venskaber. Det fortæller de om til FODBOLD FOR PIGER – læs med her:

Af Andrea Signe Trolle

Johanne Schmidt, Ditte Lauritzen og Clara Kynde Nielsen er alle fodboldelever på Idrætsefterskolen Klintsøgaard. Her har de haft deres daglige gang siden i sommer og det har været en stor fornøjelse hver dag ifølge Johanne. Hun er vild med efterskolekonceptet på Idrætsefterskolen Klintsøgård, hvor sammenhold, godt humør og hygge er en del af hverdagen:

”Jeg nyder at gå på Idrætsefterskolen Klintsøgaard. Efterskolekonceptet er fedt og jeg er sammen med mine venner hver eneste dag. Klintsøgaard er heller ikke særlig stor og det gør netop, at jeg ser alle hver dag og har et tæt forhold til elever fra alle de forskellige linjer. Jeg er også glad for vi bor både piger og drenge på samme gang, fordi det giver et endnu større fællesskab, og vi har det bare så godt med hinanden,” siger Johanne, der spillede i Ølstykke FC inden hun startede på Klintsøgård.

Sammen på tværs af linjerne

På Idrætsefterskolen Klintsøgaard gør de en stor indsats for, at eleverne allerede fra start får venskaber på tværs af de forskellige sportsgrene. Det har også medvirket til, at der fra begyndelsen har været et stærkt sammenhold blandt alle eleverne:

”Vi har ikke en enkelt klasse, fordi vi har fag med en masse forskellige og det gør netop, at alle elever er sammen på kryds og tværs. Skolen er ikke opdelt efter linjer, fordi vi bor på værelse med piger fra andre linjer og det gør os meget tætte,” siger Clara.

På Idrætsefterskolen Klintsøgaard er der også altid en masse at tage sig til. Skolen har blandt andet sin egen idrætshal og den er altid åben for eleverne. Men der er også masser af plads og tid til at være sammen omkring andet end sport, hvor det bliver til en masse spillehygge, og en gang i mellem bliver det også til hyggestunder i Nykøbing Sjælland:

”Vi er næsten altid på skolen, men tager også bussen til Nykøbing nogle gange. Men vi har stadig en masse at lave med hinanden om aftenen og det er også fordi fællesskabet er så godt. Vi spiller rigtig mange spil og så er vi ovre i vores fælleshal, som altid er åben. Her kan vi blandt andet spille badminton og styrketræne. Vi bliver også endnu tættere sammen i weekenderne, hvor der ikke er lige så mange på skolen, og så kan vi i stedet tage i biografen eller en masse andre ting,” fortæller Johanne.

Alle niveauer er velkomne

Skolens træning er af høj kvalitet, hvis du spørger de tre piger. Der er spillere på forskellige niveauer, men en række passionerede og dedikerede trænere formår at tilpasse træningen, så den er udfordrende for alle spillere – og derfor har flere af spillerne rykket sig markant efter det første halve år:

”Klintsøgaard er for alle niveauer og vi har virkelig mærket, at der er nogle spillere, som har rykket sig. Vi træner tre gange om ugen og hvert træningspas varer to timer. Trænerne er gode til at variere i træningen og så har vi fået nogle rigtig dygtige trænere, som gør træningspassene rigtig sjove. Torsdagstræningen er med Mark Strudal, hvor vi får teknisk træning, men ellers træner vi possessionspil og en masse andet,” afslutter Johanne.

Maden er SÅ god

Alle fodboldpiger kan bekræfte, at god mad er en stor og vigtig del af at spille fodbold. Der findes intet bedre end at få serveret et lækkert måltid både før og efter et træningspas – og her har Idrætsefterskolen Klintsøgaard formået at gøre et stort indtryk på Ditte:

”Vi får så god mad og det sætter jeg virkelig stor pris på. Der er selvfølgelig en gang imellem noget, som jeg ikke kan lide, men der er alligevel altid noget at vælge. Vi har blandt andet æg og ingefærshots til morgenmad, varm leverpostej og tærte til frokost, og så varm mad til aftensmad. Der er altid en vegetardag, en fiskedag, to køddage og en suppedag, men der er altid en masse tilbehør,” siger Ditte, der har spillet i Frederikssund Boldklub.

Har du fået lyst til at høre mere om Idrætsefterskolen Klintsøgaard, så kan du få endnu mere information ved at klikke HER.