FCNs U18-piger henter inspiration hos superligaholdet

0
2100

FC Nordsjællands nye U18-hold er i fuld gang med forberedelserne til næste sæson, hvor holdet får debut i U18 DM-rækken. Søndag eftermiddag spillede holdet forårets tredje turneringskamp og få timer senere sad spillerne bænket til superliga-opgøret FC Nordsjælland-Brøndby, hvor de skulle nærstudere  spillerne på deres egne positioner

Tekst & foto: Steen Trolle

Da FC Nordsjællands kommende U18 DM-hold søndag aften var på Right to Dream Park i Farum for at se klubbens superligahold spille mod Brøndby IF, var det ikke kun for at få en god fodboldoplevelse. Spillerne brugte også kampen til at blive klogere. FC Nordsjælland vil nemlig spille samme system på alle sine hold fra U12 og opefter, og derfor sad spillerne hver især og studerede de spillere på FC Nordsjællands superligahold, som spiller samme position som dem selv.

”Det er en del af spillernes mesterlærer at se superligaholdet spille. De skal gerne kunne se sig selv i deres egen position og forstå den,” fortæller Lauritz Smed, der er cheftræner for U18-holdet.

“De lod bolden gøre arbejdet”

Og spillerne er godt på vej til at lære det særlige FC Nordsjælland-system at kende, konstaterer Lauritz Smed. FODBOLD FOR PIGER møder ham efter holdets kamp søndag eftermiddag mod Bagsværd Boldklub i Kvindeserie 1. FC Nordsjælland har vundet 8-1, og Lauritz Smed er tilfreds med det han har set, selv om han kalder indsatsen for ”lidt af en af slapper”.

”Pigerne var koncentreret om at spille konceptet. Men de tager en slapper på den måde, at de lader bolden gøre arbejdet. Og det må de gerne,” siger Lauritz Smed.

Der stod 0-2 ved pausen, men i 2. halvleg trykkede FC Nordsjælland på speederen og lavede yderligere seks mål.

”Vi besluttede at øve dybdeløb og fik mere fart i bolden, og det gav nogle mål. Men jeg er egentlig ikke så interesseret i målene. Jeg vil hellere have, at pigerne lærer at forstå systemet og agerer efter det,” siger Lauritz Smed.

Vil spille aggressivt presspil

Og hvad er det for et system, FC Nordsjælland gerne vil spille?

”Vi vil gerne spille aggressivt presspil, hvor vi hele tiden er målsøgende. Vi vil udnytte rummene på banen og spille hurtigt og komplekst,” fortæller Lauritz Smed.

Et stykke til U18 DM-niveauet

FC Nordsjælland kunne tirsdag glæde sig over, at DBU har tildelt klubben licens til U18 DM-rækken allerede fra sommeren 2018. Det er derfor oplagt at spørge Lauritz Smed, hvor langt han mener, at holdet er fra U18 DM-niveauet.

”Vi er stadig et pænt stykke vej fra niveauet. Så vi har travlt. Der skal både arbejdes med det taktiske og det fysiske. Men talentet og viljen er der. Det her hold kan godt blive en pæn modstander i U18 DM,” vurderer FCN-træneren.