Camilla Kur: Jeg savner alt ved fodbold

0
2502

Camilla Kur tog for nylig en stor beslutning. Hun valgte at sige farvel til yndlingssporten efter 20 år med en bold mellem fødderne. FODBOLD FOR PIGER har sammen med den rutinerede angriber set tilbage på karrieren:

Af Solveig Valbjørn

Den nu tidligere landsholdsspiller Camilla Kur har valgt at indstille sin fodboldkarriere. Det sker på grund af den glædelige nyhed, at hun skal være mor til oktober.

“Jeg savner allerede alt ved fodbolden. For eksempel at lægge en taktik inden en kamp, spændingen op til kamp og så følelsen efter en kamp. Jeg kommer også til at savne selve spillet, hverdagen som er bygget op omkring træningen, mine mål og så sammenholdet på et hold, fordi tøsehyggen i omklædningsrummet er helt unik.”

Den 29-årige angriber kan se tilbage på en flot karriere med mange forskellige udlandsophold, hvor hun senest var udenlands i den norske klub Vålerenga. Udover opholdet i Norge har Camilla også været i Italien og USA og spillet 3F Liga for både Brøndby og Fortuna Hjørring. Camilla fortæller, at hun er taknemmelig for at have fået så mange gode erfaringer med videre fra sporten:

“På grund af fodbolden har jeg lært at være struktureret. Jeg kan heller ikke lide at komme for sent, fordi jeg har været vant til at få en bøde, hvis jeg ikke kom til tiden til træning. Jeg kan bruge min viden og erfaring til at lære andre unge spillere en masse, da jeg på sigt skal være træner i GOAL STATION, og også pønser jeg også på at starte et agentfirma/konsulentvirksomhed, som skal hjælpe de unge talenter på vej. Her vil jeg kunne guide dem på den rigtige måde, da jeg selv har været ude for lidt af hvert i både USA og Italien,” fortæller Camilla.

Pokalfinaler, Champions League og tatoveringer

Camilla Kur har gennem karrieren spillet kampe med A-landsholdet og været en del af diverse ungdomslandshold. Men udover landsholdet, så har Camilla også vundet titler med de klubber, hun har spillet for – og det er især titlerne hun nævner, som de største øjeblikke med fodboldstøvlerne på:

“Jeg husker blandt andet, da jeg fik min debut på A-landsholdet i 2011 og da jeg spillede min første pokalfinale med Brøndby, hvor jeg ikke var ret gammel. Jeg kan huske, hvor stort det var at spille i Parken, når det også blev sendt på TV. Det var også et stort øjeblik, da jeg vandt The Double for først gang med Brøndby. Det havde set sort ud i løbet af sæsonen, men vi fik vendt det i slutspillet. Tre holdkammerater og jeg havde aftalt, at hvis vi vandt ville vi få en The Double-tatovering, så det måtte vi så gøre,” siger hun og fortsætter:

“Der har været så mange dejlige oplevelser, men det største har været at spille Champions League og spille mod de allerbedste hold. Det er fede kamp på store stadions rundt omkring i verden med en masse tilskuere og god stemning. Jeg husker især de to kvartfinaler mod store hold som Lyon og Manchester City, som har været fantastiske oplevelser,” siger Camilla.

Til sidst har Camilla et godt råd til alle de piger, der drømmer om en karriere som professionel fodboldspiller:

“Først og fremmest skal du tro på sig selv, selvom det er lidt af en kliché, for hvis ikke du tror på dig selv og dine evner, hvem gør så. Og så kræver det selvfølgelig hårdt arbejde. Den vigtigste erfaring jeg har gjort mig på mine mange udlandsophold er, at det ikke er talentet, men viljen,  der er det vigtigste, hvis man vil gå hele vejen. Jeg har spillet med nogle typer, som har haft et kæmpe talent, men som aldrig har fået det maksimale ud af det. Det har derimod altid været de dedikerede spillere, som ikke nødvendigvis er blevet født med et talent, men som har haft viljen til at nå deres mål, der har fået succes,” afslutter Camilla.