1050

Varde IF var søndag d. 3 juni i Lyseng for, at spille U18DM kamp mod et stærkt Lyseng hold.

Af Redaktionen

Varde holdet manglede kynisme!

Kampen blev spillet på en slidt, tør og ikke særlig kampdygtig bane, som tydeligt bar præg af sommeren er over Danmark. Udover baneforholdende bar præg af solen, så var det tydeligt at varmen også gjorde det i store dele af kampen.

Varde pigerne starter dog kampen i et højt og aggressivt tempo, der allerede efter 8 min scorede til 0-1, på et mål af Emilie Billing.

Det startede med et en god omstilling fra DE til VI, via højt pres på Lyseng bagkæden, hvor Varde pigerne erobrede bolden højt på banen og hurtigst muligt søgte afslutningsspillet. Det gav bonus med et fint indlæg ind tæt ved for stolpen, hvor Billing kom løbende ind og sparkede bolden flot op i net taget.

Denne start var med til, at give Varde spillerne ekstra blod på tanden, og de viste at med den rette indstilling, kan man godt drille de gode modstander hold. Varde pigerne har styr på sagerne i 1. halvleg, hvor de med aggressiv pres og spil, var med til at frustrerer Lyseng pigerne i store dele af 1. halvleg, og på den måde holder man Lyseng væk fra de helt store chancer på nær en enkelt en som de sparker tæt over mål.

Varde pigerne fører 0-1 ved pausen, og dette er helt fortjent ovenpå 1. halvleg.

Da 2. halvleg går i gang, så er det tydeligt at Lyseng de vil længere frem på banen, og endda også tydeligt, at de ville spille lidt mere i den side hvor Varde havde en spiller med gult kort.

Allerede efter 48 min. Så svigter Varde pigerne lidt deres opdækning ved et indkast helt nede ved hjørneflaget, som fører frem til en afslutning der flot går forbi Mathilde Burgaard i Varde målet til stillingen 1-1.
Herefter er det igen Varde pigerne der tager lidt teten i kampen, men systematisk for sæsonen så kommer man ikke frem til de store chancer, så det bliver mere en kamp hvor duellerne på midtbanen er i fokus. Dette er med til, at endnu en Varde spiller for gult kort, og at man i løbet af 2. halvleg bliver mere og mere frustreret over at tingene ikke lykkedes.

Da der er spillet 73 min. Scorer Lyseng til 2-1, og Varde pigerne er tydeligt frustreret og gør hvad de kan for at vende kampen til deres favør. Men igen efter 78 min. Scorer Lyseng på et straffespark, hvor Varde spilleren laver en tydelig fejl i eget felt og også må noterer sig et gult kort.

Kampen er herefter reelt lukket, og Varde kæmper på bedste vis for ikke at lukke flere mål ind, og dette betyder som altid at duellerne er lidt hårde og man siger en masse ting i frustration til hinanden på banen. Det betyder bla. et gult kort til en Lyseng spiller efter 88 min, og endnu et gult kort til hende Varde spilleren der lavede straffe, så hun fik dobbelt gult og derefter rødt.

Varde pigerne gjorde hvad de kunne mod et velspillende Lyseng hold.

”Jeg tager endnu engang hatten af for pigerne, der gang på gang viser, at vi faktisk godt kan være med til at præge kampene i perioder, som vi viste i sidste kamp hjemme mod Fortuna Hjørring. Kampen i dag er præget af to ting, den ene er solen, som vi ikke kan gøre noget som helst ved. Men kampen var desværre også præget af, at man har en hoveddommer der dømmer to kampe i streg! Først dømmer han en u16 lige 1 drenge kamp, hvor han i flere situationer bliver råbt og skreget af, hvor han så derefter skal direkte i kamp på U18DM niveau. Det synes jeg er dybt bekymrende, at det kan lade sig gøre. Da jeg synes han i begge retninger dømmer lidt blandet og lidt for meget. Om det lige skyldes 2 kampe i streg ved jeg ikke, men synes ikke det er optimalt for hold i en U18DM række, at få en dommer der dømmer to fulde kampe i streg i sådan en varme. Når det er sagt, så skal det ikke lyde som om, at jeg vil tage noget fra Lyseng, for de spillede en glimrende 2. halvleg der gjorde at det var dem der vandt kampen, så stor ros til dem. Pigerne må op på hesten igen, når vi nu på lørdag skal spille hjemme mod BSF, som i øvrigt er vores sidste hjemmekamp i denne sæson.” Udtaler cheftræner Jesper Callesen