0
3197

Skal vi lade os overmatche?

Før forårssæsonen skulle Silkeborg IF Q U15 ledere og trænere tage en stor beslutning. Man havde vundet Liga 1 i 2 sæsoner i træk og man ville have en rigtig god mulighed for at gentage kunststykket. Skal man lade sig overmatche eller skal man gå benhårdt efter U15 JM?

Den nye sportschef indkaldte til møde, da U16 truppen havde valgt at slå sig sammen med U18 truppen for at lave et slagkraftigt U18 hold. ”Kan I på nogen måde forestille jer at give afkald på den trygge tilværelse i U15 rækken og overveje at tage en halvsæson hvor I bliver overmatchet i den stærke U16 række”. Svaret blev, at man ønskede overmatchningen for at lære pigerne kunsten at tabe kampe og man satte forsigtigt et mål om at man ville gå benhårdt efter en fjerdeplads, mens man gang på gang skulle opleve overmatchning.

Forældrene blev indkaldt til møde og der blev talt med store bogstaver om, at man skulle have ekstra fokus på, at døtrene ville få ekstra behov for at blive hevet op efter en formentlig lang række af pointtab.

Lørdag den 9. juni: AaB – Silkeborg IF Q  (3-3)  3-5

Før lørdagens svære udekamp imod AaB kan SIF Q U15 se tilbage på en historisk flot turnering i U16 rækken. 7 sejre og 3 nederlag. SIF Q har ikke brugt én eneste spiller fra årgang 2002.

I dagens kamp går der kun 30 sekunder før Frida P bringer SIF Q foran med 1-0 på et flot lob efter en smuk assist fra Mille Jusjong. AaB kommer tilbage og udligner til 1-1 efter en misforståelse i forsvaret, hvorefter Frida P spiller topscorer Nanna Østgaard flot fri i feltet til 2-1.

Nanna Ø, Frida P, Ida Bredal og anfører Sarah Jusjong

AaB overtager spillet og spiller en meget fysisk gang fodbold, som er svær at stå imod hvis bolden holdes på midten af banen.

Et højt indlæg fra AaB i 31. minut blev til et skud på mål og bolden sejlede ind til 2-2. 2 minutter senere får Hjemmeholdet hjørne i venstre side, bolden bliver ikke clearet og så står der 3-2 til AaB.

Kort før pausen får SIF Q et frispark i en god position 10 meter fra feltet ude i venstre side. Mille Jusjong lægger et perfekt indlæg imod fjerneste stolpe hvor tvillingesøster Sarah Jusjong kommer flyvende og sætter hovedet på – 3-3 lige før pausen.

I 2. halveg bølger spillet frem og tilbage, men SIF Q’s intelligente kombinationsspil gør udslaget. AaB løber sig trætte og med 15 minutter tilbage spiller Nanna Østgaard Frida P fri i feltet. Frida P tackler nærmest bolden forbi målmanden og så står der 4-3 til Silkeborg pigerne. AaB kommer til enkelte store chancer, men SIF Q’s keeper Ida Bredal får flere gange kastet sig ned i fødderne på de fremadstormende bolschestriber.

Med 1 minut tilbage når Frida P bolden på baglinien i ventre side, hun sender den skråt tilbage til anfører Sarah Jusjong, som med en lækker vrist kanonerer bolden op i hjørnet. Kampen er afgjort – SIF Q vinder 5-3 på udebane over AaB.

Det er stadig Fortuna Hjørring, der med to sejre selv kan afgøre puljen til egen fordel, men det bliver i benhård konkurrence med den store sensation fra Silkeborg. Fortuna mangler at spille imod Sæby og så en meget svær udekamp imod FC Thy. Silkeborg IF Q mangler at spille en enkelt kamp – imod FC Salling på hjemmebane.

DBU Pigerne

I dagens kamp kom alle assists og mål fra de 4 piger som har dannet kvartetten inde hos DBU lige indtil for få uger siden. Der har netop været den sidste sortering inden sorteringen til U16 landsholdet og der var det desværre kun Nanna Østgaard og Mille Jusjong der klarede cuttet. Vi er i SIF Q sindsygt stolte af at vi har 4 piger der er kommet så langt og selvsagt overstadige over at vi fortsat har 2 med helt fremme. Vi syntes selv at alle 4 burde være gået videre – særligt når vi ser sådan en kamp i dag, hvor Frida Petersen spiller en brandkamp med 2 mål og 2 assist. Sarah har også været flyvende på midtbanen og har været uundværlig på den centrale midtbane.

På nuværende tidpunkt er Nanna Østgaard nr. 1 på topscorerlisten med 9 mål, mens Frida topper assistlisten med 6 stk

Holdet er stjernen

Det er dog langt fra kun de 4 piger der har dannet baggrund for SIF Qs succes. På den ene side har en stærk trup med 20 piger sørget for benhård konkurrence, men på den anden side er der et sammenhold af en anden verden – også blandt de piger der spiller samme position. I Silkeborg er der først og fremmest holdet der er stjernen.