Styrkelse med nyt trænerteam til U18DM sæsonen i SIF Q

0
2156
SIF Q U18 DM

Henrik Skov Buhl bliver ny cheftræner for SIF Q’s U18 hold i den bedste række, og skal sammen med assistenttræner, Eddie Kragelund, stå i spidsen for klubbens første sæson i en landsdækkende række.

Af Silkeborg IF Q

KLUBNYT

Henrik Buhl Skov er uddannet A-licens træner, og har siden foråret 2016 været cheftræner for Vildbjergs kvinder i 1.division, som i sidste spillerunde glippede oprykningen til 3F-ligaen. Henrik er 48 år gammel og bosiddende i Silkeborg, hvor han arbejder som lærer på Sølystskolen. Han har stor erfaring med elitefodbold, hvor han fra 2002-2016 var en del af SIFs elitefodbold som træner fra u13 til u19 ligaen.

”Vi er utroligt glade for at kunne byde Henrik og Eddie velkommen hos os”, siger sportschef i SIF Q, Thyra Nielsen. ”Det er et stærkt fodboldfagligt team, og profiler, der passer rigtig godt til det, vi gerne vil som klub. Samtidig besidder de begge en passion for at arbejde med udvikling af unge mennesker, og se dem vokse både som fodboldspillere og hele mennesker, hvilket også er vigtigt for os i SIF Q”.

Henrik Bull-Skov valgte i foråret at stoppe som træner i Vildbjerg, da det blev for svært at forene fuldtidsjob, familie og et næsten fuldtidsjob som seniortræner. Herefter kom han i dialog med SIF Q, og har valgt at tage udfordringen op med klubbens første sæson i U18DM-rækken. ”De ting, klubben arbejder henimod, og klubbens holdninger, værdier og målsætninger, kan jeg tydeligt se mig selv i” fortæller Henrik. ”Samtidig er der fra sportschefen og klubbens ledelse en stor forståelse for min situation, så jeg kan forene både mit arbejdsliv og privatliv med trænergerningen. Og så glæder jeg mig meget til mit kommende samarbejde med Eddie, som er en erfaren træner fra SIF, og jeg ved, at vi sammen kan nå langt med projektet”.

Assistenttræner Eddie Kragelund har i længere tid overvejet at prøve kræfter med pigefodbold på eliteplan. ”Da muligheden for at blive assistenttræner for Henrik opstod, var det en nem beslutning at træffe. Jeg glæder mig meget til at træne med Henrik, og være med til at videreudvikle fodboldkulturen i SIF Q, hvor jeg kan komme med mine ideer og fodboldfaglige indspark, og samtidig forvente, at spillerne vil kunne bringe det ind på banen. Det er jeg sikker på, at pigerne kan. De vil rigtig gerne blive bedre – og det er for mig altafgørende”

Eddie har stor fodbolderfaring. Han har selv spillet eliteungdomsfodbold, og været fodbolddommer på højt niveau. De sidste mange år har han været ungdomstræner for både elite- og breddedrengefodbold i SIF, og har en B-licens. Han er 46 år, uddannet folkeskolelærer med idræt som linjefag og bor i Silkeborg.

Trænerteamet glæder sig rigtig meget til at komme i gang med efteråret. ”Det gælder fra start om at skabe glæde og humør på holdet, samtidig med at udvikle en tro på, at vi kan gøre en forskel på den lange bane, og samtidig vænne pigerne til at spille på højeste eliteplan”, siger Henrik om efterårssæsonen. ”Det er formentlig først fra foråret af, at vi kan begynde at se resultaterne af efterårets hårde arbejde”.