Emilia bor på Island og brænder for fodbold og håndbold

0
2633

Hun er 13 år, bor på Island og så brænder hun for fodbold og håndbold. Med træning flere gange om ugen, så har Emilia Kiær Ásgeirsdóttir et hårdt program hver uge. Og selvom det til tider byder på regn og kulde til træningen på Island, så stopper det ikke Emilia, der drømmer om at komme på landsholdet.

Af Andrea Signe Trolle

Emilia Kiær Ásgeirsdóttir er 13 år gammel og har siden første klasse brugt mange timer med en bold mellem fødderne. Men i modsætning til størstedelen af FODBOLD FOR PIGERs læsere, så er Emilia og hendes familie bosat på Island:

”Jeg boede på Island, mens jeg gik i børnehave. Så flyttede vi til Norge, hvor vi boede i fire år inden vi igen flyttede tilbage til Island. Jeg startede til fodbold i 1. klasse, mens jeg boede i Norge og så fortsatte jeg, da vi flyttede tilbage til Island, hvor jeg startede i klubben Stjarnan. Her spillede jeg i en del år indtil jeg skiftede til Valur, hvor jeg spiller nu,” siger Emilia.

Emilias mor kommer fra Danmark, men da hendes far er fra Island, så bor familien også der. Men Emilia har flere familiemedlemmer, der stadig bor i Danmark og derfor har hun også oplevet, hvordan det er at spille i Danmark – og her har hun set et par forskelle:

”De fleste klubber på Island er placeret i og omkring Reykjavik. Vi er omkring 30 spillere min årgang og har også tre hold i min årgang. Det regner meget på Island og meget ofte, når vi spiller. Men det er super sjovt at spille og ofte gør regnen, at der ikke er så mange andre på banerne, så der er god plads. Det er også koldere på Island end i Danmark og derfor spiller vi også mere på kunstgræs, fordi de få Græsbaner der er herovre, ikke er særlig gode.”

Brænder for både fodbold og håndbold

Der er ingen tvivl om, at Emilia brænder for sport. Udover at træne fodbold fire gange om ugen, så spiller hun også håndbold flere gange om ugen. Selvom meget af tiden går med sport, så er Emilia vild med at bruge sin tid på begge dele, men når hun endelig har en fridag, så står den også på afslapning eller hygge med vennerne:

”Jeg træner fodbold fire gange om ugen og spiller kamp to gange om måneden, men i slutningen af sæsonen er der mange kampe. Når jeg ikke spiller fodbold, så spiller jeg håndbold, som jeg også træner flere gange om ugen. Jeg vil gerne fortsætte med begge ting, men jeg tror også, at på et tidspunkt bliver jeg nødt til at vælge. Men når jeg træner så meget, så går fridagene til gengæld også med afslapning eller være sammen med mine venner,” siger Emilia.

Håber på efterskoleophold i Danmark

Emilia og familien har været i Danmark over sommeren, hvor hun også har været på fodboldcamp på Oure Efterskole. Her fik hun en rigtig god oplevelse med på vejen og derfor vil Emilia også gerne gå på en efterskole i Danmark om nogle år, men hun har endnu ikke besluttet hvilken:

”Jeg har meget familie i Danmark, fordi min mor er fra Danmark, så jeg er i Danmark hver sommer og nogle gange oftere. Jeg var en uge på fodboldcamp på efterskolen Oure her i sommer og det var super sjovt. Det var fedt at se, hvordan de bor på skolen og få spillet en masse fodbold. Jeg vil også gerne på efterskole i Danmark om nogle år, men har endnu ikke besluttet hvilken,” afslutter Emilia, der drømmer at spille for landsholdet.