Pernille Harder har nu kun én konkurrent til UEFA-titel

0
985

Den tredje nominerede til titlen som UEFA Womens Player of The Year, norske Ada Hegerberg, har fået at vide, at hun ikke får prisen

Den danske landsholdsangriber Pernille Harder har nu kun én konkurrent til prisen som UEFA Womens Player of The Year 2018, som uddeles på torsdag i Monaco. Den tredje nominerede til prisen, den norske Lyon-spiller Ada Hegerberg, siger nemlig til norsk TV2, at hun har fået at vide, at hun ikke får prisen.

“Fredag i forrige uge fik jeg besked fra en af toplederne i Lyon om, at han har fået at vide fra UEFA, at prisen går til en af de to spillere, som ikke kan møde op i Monaco. Derfor behøver jeg heller ikke at møde op,” skriver hun i en mail til norsk TV2.

Hverken Pernille Harder eller den anden kandidat, franske Amandine Henry, kan deltage i Monaco, fordi de skal spille landskampe. Det er med andre or d en af de to, der får den eftertragtede pris.

UEFA-prisen uddeles ved UEFAs store Season Kick Off-arrangement, der hvert år markerer starten på de store europæiske turneringer. Her trækkes også lod til gruppespillene i mændenes Champions League og Europa League, og de bedste spillere i sidste års Champions League-turnering skal kåres. Desuden skal titlen som UEFA Mens Player of The Year uddeles. En pris som Christiano Ronaldo, Mohammed Salah og Luka Modric er nomineret til.

FODBOLD FOR PIGER er tilstede ved uddelingen i Monaco torsdag aften, da redaktør Steen Trolle er det danske medlem af juryen, der kårer UEFA Womens Player of The Year. Men i år bliver det altså uden at kunne stille spørgsmål til vinderen, som i stedet vil tone frem på en video og takke for prisen.

Læs også: Pernille Harder nomineret til prisen som Europas bedste 2018