Pernille Harder kan blive Europas bedste – uden at kunne modtage prisen

0
1516
Prisern som Men s Player of The Year og Womens Player of The Year uddeles hvert år ved et stort UEFA-arrangement i Monaco i slutningen af august. Sidste år vandt Christian Ronaldo og Lieke Martens priserne. Foto: Harold Cunningham - UEFA/UEFA via Getty Images)

Pernille Harder skal spille VM-kvalifikationskamp samme dag som hun kan vinde prisen som UEFA Womens Player of The Year. “En frækhed uden lige,” mener landstræner Lars Søndergaard

Pernille Harder kan på torsdag i næste uge blive hædret med prisen som UEFA Womens Player of The Year – uden at hun selv kan modtage prisen. Samtidig med at prisen uddeles ved et stort UEFA-arrangement i Monaco, spiller den danske stjerne nemlig VM-kvalitikationskamp hjemme i Danmark på Viborg Stadion.

»Jeg ærgrer mig over ikke at kunne deltage. For det er en stor dag for kvindefodbolden. Det er irriterende ikke at kunne stille op,« siger Pernille Harder til Jyllands-Posten.

Pernille er en af tre nominerede. De to andre er den norske angriber og champions league-topscorer Ada Hegerberg og den franske midtbanespiller Amandine Henry.

Landstræner: En frækhed af UEFA

Landstræner Lars Søndergaard er stærkt utilfreds med UEFAs beslutning om at uddele prisen samtidig med en landsholdsrunde.

»Det er næsten en frækhed at lægge prisuddelingen på en af de dage, der er reserveret til landskampe for kvinderne. Det virker mærkværdigt, men det viser, hvordan Uefa prioriterer,« siger Lars Søndergaard, landstræner for kvindelandsholdet.

UEFAs Season Kick Off

Det hører dog med til historien, at UEFA-prisen uddeles på det samme tidspunkt hvert år. Uddelingen er en del af UEFAs store European Season Kick Off-arrangement, hvor der også trækkes lod til gruppespillet i mændenes Champions League og Europa League, og hvor prisen som UEFA Mens Player of The Year uddeles. En pris som Christiano Ronaldo, Luka Modrid og Mohammed Salah er nomineret til.

Pernille Harder var også nomineret til prisen sidste år, og da var hun tilstede i Monaco. Her måtte hun dog se prisen gå til den hollandske angriber Lieke Martens, som også var til stede.

FODBOLD FOR PIGER er i øvrigt også til stede. Redaktør Steen Trolle er med i den jury der kårer UEFA Womens Player of The Year. Skulle der mangle en dansker til at modtage prisen for Pernille Harder, stiller han formentlig gerne op 🙂