Dobbelt guld til Aabybro Efterskole

0
2541

Fodboldpigerne fra Aabybro gjorde det igen, da det blev til guld i både A- og B-rækken ved de netop afholdte nordjyske mesterskaber i fodbold.

Solen skinnede på de nordjyske efterskoler, da 62 fodboldhold fordelt på 17 forskellige skoler i går mødtes i kampen om det Nordjyske Mesterskab på Aalborg Frejas baneanlæg.

I B-rækken havde Aabybro-pigerne fået en på papiret vanskelig pulje, hvor de skulle møde førsteholdet fra henholdsvis Halvorsminde og Hørby Efterskole samt HCI’s andethold. Pigerne fra Halvorsminde blev slået 3-1 og HCI blev besejret med 1-0 inden det blev til 1-1 mod Hørby og dermed en førsteplads i puljen. I semifinalen blev det igen til en 1-0 sejr over Farsøs førstehold. I finalen ventede Stidsholts førsteholdspiger – og Aabybro-pigerne, der efterhånden var blevet eksperter i 1-0 sejre gentog resultatet fra semifinalen – og tog således guldet med hjem til Aabybro til stor begejstring.

I A-rækken vandt de forsvarende mestre fra Aabybro en kneben finalesejr over Skyum idrætsefterskole på 3-2. Kampen startede hektisk med 4 scoringer på 4 minutter. U16-landsholdsspiller Cornelia Kramer gjorde det først til 1-0 på et smukt opspil med en klinisk scoring fra kanten af feltet. Skyum straffer få sekunder efter en fejl fra en ellers velspillende Sara Nygaard i målet. Olivia Veggerby scorer i det efterfølgende angreb, da hun satser hele butikken og både scorer og ryger ind i stolpen i samme sekvens. Igen bliver Aabybro, dog straffet for en opspilsfejl, da småspil i forsvaret fører til en løs aflevering, der ender ved en Skyumangriber, og en manglende opdækning i feltet betyder, at Skyum alt for nemt kan gøre det til 2-2, der også var pauseresultatet.

I 2. halvleg sætter Aabybro sig på spillet – og efter få minutter tager holdets anden landsholdsspiller Sofie Lundgaard sagen i egen hånd, da hun ser, at Skyums keeper er langt ude af målet og med en velplaceret afslutning øger hun til 3-2 fra 35-40 meters afstand. Herefter havde Skyum ikke mere at svare tilbage med, og Aabybro kunne efterfølgende hyldes som Nordjyske mestre. På vej til finalen blev HCI besejret med 4-1 imens Ingstrup og Han Herred blev slået med 1-0.

 

For pigerne venter der nu en række kampe i skoleligaen samt kvalifikationskampe til DM for efterskoler – inden et af årets højdepunkter i december venter, når årets linjetur går til Barcelona, hvor holdet bl.a. skal se Barcelona – Tottenham spille Champions League.

 

Skrevet af Esben Mathiasen