Fair play og fine venner

0
1516

Et personligt møde med landsholdets anfører Pernille Harder, træningskampe mod tyske hold og Champions League kamp på stort stadion i Wolfsburg. FC Thy Piger har brugt efterårsferien på at fylde fodboldrygsækken med flere oplevelser.

Af FC Thy Piger

KLUBNYT For tredje år i træk har FC Thy Piger netop være på træningslejr med en samlet flok på – denne gang – tæt på 80 deltagere.
Turen gik i år til Tyskland, nærmere bestemt Braunschweig og Wolfsburg. Den største fodboldklub i Braunschweig, der hedder Eintracht Braunschweig, havde lånt deres træninganlæg ud til pigerne fra Thy hver formiddag.

Mødte Europas bedste
Derudover bød turen på store oplevelser for de mange piger. Blandt andet fik de et personligt møde med landsholdets anfører og den nykårede “Europas Bedste Fodboldspiller” Pernille Harder. Hun spiller til daglig i den tyske storklub Wolfsburg og mødte pigerne en dag efter træning:

  • Det at komme ind og mødes og tale med Pernille Harder var en kæmpe oplevelse. Hun er et kæmpe forbillede og inspiration for mig, så det var virkelig fedt at møde hende, fortæller Laura Bjerregaard Sørensen, der er U15-spiller i FC Thy Piger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men også både en rundvisning på Wolfsburg Stadion og det at komme ind og se en Champions League kamp, hvor netop Pernille Harder scorede to mål og hendes hold vandt 4-0 over Atleticó Madrid, står højt på listen over det Laura Bjerregaard Sørensen vil huske fra turen.

Fairplay uden dommer på banen
Signe Gade, der er U16-spiller synes, at noget af det bedste, var venskabskampene mod de tyske hold. Her spillede de for eksempel en kamp uden dommer:

  • Det er spændende at spille mod hold fra andre lande, så vi oplever en anden spillestil end vores egen. Jeg synes, det var specielt at prøve at spille en kamp uden dommer, og det var ikke fordi han ikke var mødt op. Det var meningen. De går nemlig meget op i fairplay, så det var op til os på banen at holde en ordentlig stil, fortæller Signe Gade.

Begge piger er enige om, at turene gør noget godt for alle holdene i klubben:

  • Vi bliver rystet sammen på en anden måde end normalt og lærer nogle nye sider af sine holdkammerater at kende på sådan en tur. Det er bare en oplevelse hver gang, siger Laura, og Signe fortsætter:
  • Jeg synes det er mega fedt, at FC Thy giver os muligheden for at komme på de her ture.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vigtige ture
Netop træningslejren i efterårsferien er højt prioriteret i klubben. Det fortæller formand Bent Andersen, der har haft kontakten til klubberne i Tyskland og sammensat årets program. De foregående år har de været i Göteborg i Sverige og Oldenburg i Tyskland.

  • Det er først og fremmest en tur for at styrke sammenholdet på tværs af holdene. Det er ikke så vigtigt, om der mangler 3-4 piger fra et 1. hold. Det er samværet og fællesskabet, der er det vigtigste. Turen i efterårsferien er heller ikke bygget op omkring en turnering, hvor det gælder om at vinde nogle fodboldkampen. For os er det vigtigste, at vi får trænet sammen, spillet et par kampe og ellers giver pigerne nogle oplevelser, siger Bent Andersen, der også selv var med på turen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ud over træning, træningskampe, stadion-besøg og en CL-kamp blev der tid til et besøg i det tyske Fussballwelt, der er et slags fodboldlegeland og det eneste af sin slags i verden.
Thy pigerne var indkvarteret på et nybygget vandrehjem i Braunschweig og nåede også at udforske byen og spise is i det fine efterårsvejr som de havde under hele opholdet.

Du kan se flere billeder fra tysklandsturen på FC Thy Piger’s hjemmeside her