Fodboldglade piger fra omegnsklubberne er vilde med talenttræningen i Lyseng

0
3724

Vidste du, at Lyseng pigefodbold har som mål at blive hele Østjyllands talentudviklingscenter for ambitiøse og motiverede pigespillere? Vidste du, at Lyseng siden 2016 har samlet nogle af Østjyllands dygtigste og mest træningsivrige pigespillere til talenttræning hver 3. uge i forår og efterår? Og vidste du, at Lyseng talentudvikling er baseret på et formaliseret og tillidsfuldt samarbejde med interesserede samarbejdsklubber? 

Er du nysgerrig, så følg med her: Vi starter med det allervigtigste, idet vi spørger tre af de deltagende piger i talenttræningen, hvordan det egentlig er at være med. Vi kan afsløre, at de er ret vilde med det.

U11-pigerne Katrine, Marie Sofie og Silje fra samarbejdsklubben Lystrup er ret vilde med talenttræningen i Lyseng.

Udvikling gennem samarbejde

Det er en vigtig morale for Lyseng, at man ikke kan lave talentudvikling alene. Derfor er det Lysengs mål at opbygge et træningsmiljø, der går tværs af klubinteresser og sætter pigerne i centrum og stiler efter at udvikle både U11–U14-pigerne samt deres trænere. Der er med andre ord tale om talentudvikling i samarbejde med omegnsklubberne.

Talentsamarbejdet bygger på en grundtanke om, at pigerne bliver i deres respektive klubber og har deres sociale netværk intakt, men får oplevelsen og mulighed for at prøve sig af på et højere og mere elitært plan. Det er Lyseng overbevist om giver de bedste forudsætninger for pigernes læring.

Hver tredje uge i forår og efterår deltager der aktuelt mellem 40 og 50 piger i en fælles træning på anlægget i Lyseng, hvor dygtige Lysengtrænere står parat til at lære fra sig. Pigerne er alle udvalgt af de lokale trænere i samarbejdsklubberne.

Topmotiverede U11-U14-piger til talenttræning i Lyseng i november 2018

Ifølge Jesper Steffensen, der er overordnet ansvarlig for talentsamarbejdet, er det helt afgørende for samarbejdet at det bygger på tillid og positive forventninger klubberne imellem. Derfor indgås der altid en formel aftale mellem Lyseng og samarbejdsklubbens ledelse. Hør her hvordan Jesper Steffensens beskriver talentsamarbejdet:  

Jesper Steffensen ser talentsamarbejdet som en succes.

Stærkt talenttrænerteam

Talenttræningen i Lyseng varetages primært af tre trænere; Lars Kirkebæk, Morten Haahr og Lisbeth Kolding. Fælles for de tre er, at de alle i en årrække har haft trænerhverv for diverse pigehold i Lyseng, men nu har dedikeret sig til talenttræningen.

En stærk trio; Lars Kirkebæk, Morten Haahr og Lisbeth Kolding er de gennemgående trænere i Lysengs talenttræning med samarbejdsklubberne.

Hør Lars Kirkebæk og Lisbeth Kolding fortælle om talenttræningen i klippene herunder:

Ifølge Lars Kirkebæk er talentsamarbejdet en mulighed for, at træningsivrige piger kan få en ekstra træning med andre dygtige fodboldpiger.

Talenttræningen i Lyseng skaber ifølge Lisbeth Kolding gode relationer mellem fodboldglade piger på tværs af klubberne. 

Den gennemgående trænertrio suppleres fra gang til gang af målmandstræner Søren Hoppe, Lysengs U12-U18-trænere eller en gæstetræner. Bl.a. har DBU’s U14-talenttræner Lars Michael Andreasen og landsholdslegenden Kathrine S. Pedersen (der har landskampsrekorden for kvinder med 210 landskampe) haft ansvaret for en træning. Det var deltagerne meget begejstrede for.

Landsholdslegenden Katrine S. Pedersen stod for talenttræningen i Lyseng i maj 2017. Her sammen med talenttræner Lisbeth Kolding, der selv spillede på landsholdet sammen med Katrine.

I videoen øverst i artiklen fortalte Katrine, Marie Sofie og Silje, at de synes ret godt om talenttrænerne, og det er bestemt gengældt. I klippet herunder kan du høre, hvad der driver Morten Haahr og de andre talenttrænere til at gå på træningsbanen en fredag aften i november for at træne dygtige pigespillere fra omegnsklubberne.

Morten Haahr får energi af at træne de motiverede og talentfulde piger.

Talentsamarbejde med vokseværk

Den første talenttræning i Lyseng så sit lys i 2016, og siden lanceringen er talentsamarbejdet bare vokset og vokset og har nu tilslutning fra 10 samarbejdsklubber (Galten, AIA Tranbjerg, Skødstrup, Stavtrup, Lystrup, Helsted Fremad, Odder, TMG, VRI og Aabyhøj).

Trods vokseværket ser Lyseng dog meget gerne talentsamarbejdet udvidet yderligere til gavn for pigefodbolden i hele Østjylland. Derfor er interesserede klubber velkomne til at kontakte Jesper Steffensen og Lyseng på 2324 8555.

Læs mere om Lysengs talentsamarbejde med omegnsklubberne via dette link