Laura Juul Hansen: “FC Nordsjælland giver mig det bedste fodboldmiljø”

0
4748

Det er de færreste unge piger i Danmark, som tjener penge på at spille fodbold. En af de få heldige er 17-årige Laura Juul Hansen fra FC Nordsjælland, som i sidste måned fik tilbudt en kontrakt i klubben. FODBOLD FOR PIGER har snakket med Laura omkring hendes hverdag som kontraktspiller i FCN. 

Af Signe Holt Andersen

Det er ikke mange unge danske pigefodboldspillere, som kommer på kontrakt og kan tjene penge på fodbolden. En af de få heldige er Laura Juul Hansen fra FC Nordsjælland, som i oktober kunne underskrive sin første kontrakt med FC Nordsjælland. Vi har snakket med Laura om hendes hverdag, og om FC Nordsjællands nye rolle i dansk kvindefodbold.

For Laura var det en drøm, som gik i i opfyldelse, da hun kunne underskrive kontrakten med FC Nordsjælland. De mange timer på træningsbanen bar frugt, og Laura blev den første kvindelige ungdomsspiller i FCN på kontrakt.

“Fodbold har altid været min første prioritet, og det har været svært at have fritidsjob ved siden af, fordi jeg har brug alt min tid på fodbolden. Derfor er det virkelig fedt, at jeg kan tjene penge på at spille fodbold nu. At have fodbolden som et job er noget, som de fleste drømmer om,” siger Laura Juul Hansen.

Imponeret over FC Nordsjælland

Det er ikke længe siden at FC Nordsjælland meldte sin ankomst i dansk kvindefodbold. Alligevel har klubben på kort tid skabt flotte resultater – især i U18 DM, hvor holdet spiller med i toppen af rækken. Ifølge Laura, så er det ikke tilfældig succes. Klubben tager nemlig hånd om alle spillere og skaber de bedste forudsætninger for at nå til tops.

“Jeg er utrolig imponeret og glad for alt, hvad FC Nordsjælland gør for mig og for kvindefodbolden i Danmark. FCN gør utrolig meget, og de giver os det bedste fodboldmiljø. Det er desuden virkelig fedt at spille i en klub, hvor alle kender alle, og hvor alle interesserer sig for hinanden. I FC Nordsjælland er det ligemeget om man er dreng eller pige – vi bliver alle behandlet ens,” fortæller Laura.

“Det er virkelig fedt at spille i en klub, hvor alle kender alle, og hvor alle interesserer sig for hinanden”

Bor på FCNs akademi

Den unge angriber, Laura Juul, kommer fra Stevns, hvilket har gjort at hun allerede flyttede hjemmefra som 15-arig for at forfølge fodbolddrømmen. Lige pt. bor Laura på FC Nordsjællands akademi, som giver hende mulighed for at prioritere fodbolden højt. Dette har ikke altid været en mulighed for Laura, og derfor nyder hun nu godt af sin nye hverdag i klubben.

“Lige nu bor jeg på FC Nordsjællands akademi, hvilker giver mig en masse tid, som jeg ikke har haft førhen. Jeg har altid brugt mange timer på offentlig transport frem og tilbage fra træning. Nu kan jeg bo lige ved siden af træningsbanen og koncentrere mig om at spille fodbold,” forklarer Laura.

Vi sætter overliggeren højt

FC Nordsjælland har fået en flot sæsonstart i U18 DM, og har allerede vist, at klubben kan spille med i toppen af rækken. I skrivende stund ligger FC Nordsjælland nummer 4 i rækken med 19 point i 10 kampe.

“Selvom vi er et nyt hold, så har vi haft en god sæsonstart. Vi spiller vores eget spil, og når vi gør det, så kan vi spille op med de bedste hold. Vores målsætning er selvfølgelig at vinde ligaen. Vi sætter overliggeren højt, men jeg tror på det er muligt, når vi giver os 110% i alle kampe, ” lyder det fra Laura.

“Vi spiller vores eget spil, og når vi gør det, så kan vi spille op med de bedste hold”

Drømmer om A-landsholdet

Udover Lauras flotte præstationer i U18 DM, så har hun også 10 ungdomslandskampe på sit CV. Hun har for nylig været udtaget til U19-landsholdet, hvor hun scorede i en kamp mod Skotland. Laura har store drømme og ambitioner med fodbolden, og håber at FC Nordsjælland kan hjælpe hende med at få drømmene til at gå i opfyldelse.

“Min største drøm er A-landsholdet – jeg ville elske at skulle repræsentere Danmark. Jeg drømmer også om at komme til udlandet og spille i en stor klub, hvor jeg forhåbentlig kan komme til at leve af at spille fodbold,” fortæller det unge talent.