Lyseng U13-piger (2006) klar til 11-mands i Liga 1 til foråret

0
2026
Flere orange pigetalenter klar til Liga 1.

Lysengs U13-piger (årgang 2006) spillede i forrige weekend sidste puljekamp i efterårets DBU turnering. Allerede to spillerunder før slut var de sikret deltagelse i den bedste række i Danmark – Liga1 – til foråret, og efter sidste spillerunde endte de på en flot fjerde plads i midten af tabellen.

Sæsonen har været præget af tætte, lærerige kampe, og stor udvikling både som hold individuelt for spillerne. Nogle af højdepunkerne var de tætte kampe mod toppen af puljen, hvor de mødte hold af en kvalitet, som de ikke har set tidligere, men hvor pigerne viste at ved fight og gå-på-mod kan man både vinde og spille uafgjort mod de allerbedste hold.

Klar til endnu en sejrsdans for U13-pigerne

Inden hver kamp har holdet tre fokuspunkter, som er inspireret af ugens træning, forrige kampe og gennemgående temaer for sæsonen. I en længere periode har et fokuspunkt været, at de skal turde at have bolden. Holdet vil være det mest boldbesiddende hold og spille bolden rundt. De har gennem sæsonen vist, at de mod selv de bedste hold har roen og modet til at gøre dette. Dette fokuspunkt er også noget, der går igen i træningen, hvor de har arbejdet med tekniske færdigheder såsom førsteberøringer, vendinger og 1 mod 1 situationer. Småspil, hvor det gælder om at lave sideskift og flytte bolden hurtigt, har også været en stor del af træningen, og det kan ses til kampene. Dette giver et godt og solidt udgangspunkt til 11-mands, som holdet skal spille til foråret, og gør at de kan give selv de bedste hold modstand.

Koncentration til opvarmning.

Holdet har et tæt samarbejde med årgangen over (årgang 2005), som betyder at spillere både har trænet og spillet kamp med U14 holdet. Dette giver stor mulighed for individuel udvikling og udfordring, men giver også et socialt fællesskab på tværs af årgange. I samarbejde med U14, har de også haft et 8 mands C1 hold tilmeldt således, at alle spillere, både erfarne som nybegyndere har haft mulighed for at spille kampe, der er plads til alle spillere.

Stort sammenhold på tværs af årgange i Lyseng.

U13-pigerne startede og sluttede sæsonen med to overnatningsstævner, der altid er nogle af sæsonens højdepunkter. I august stod den på Stensballe talentstævne, hvor nogle af de bedste pigehold var blevet inviteret. Senest deltog de i sidste weekend i Øens Holdcup, hvor de for første gang skulle spille 11-mands. Stævnet var en kæmpe succes både på og uden for banen. De vandt fire ud af fire kampe med en målscore på 15-0, og blandt modstanderne var der tilmed U14 hold.

U13-pigerne holdt fast i devisen om at turde at have bolden, og de spillede ikke bare 8-mands på en stor bane, de spillede 11-mands. De hjalp hinanden inde på banen ved positiv kommunikation, hvilket også har været et fokuspunkt gennem sæsonen, og når alle så viser stor holdånd og glæde ved fodbold, så fører det til sejre. Det stærke sociale sammenhold på holdet styrkes også yderligere på disse ture. Alle er med og de nyere spillere falder nemt ind i gruppen.

Højt humør blandt U13-pigerne i Lyseng.

Alt i alt kan pigerne se tilbage på en flot sæson med sejre, udvikling og mange smil. Årgang 2006 – U13 piger – træner videre vinteren over og glæder sig meget til at prøve kræfter med 11-mands i DBUs Liga1 til foråret. Deres træningstider er:

Mandag 16.30-17.45 på Lysengs kunstgræsbane
Onsdag 17.30-18.30 indendørs i Lyseng hallen
Fredag  16.00-17.30 på Lysengs kunstgræsbane

Social hygge på én af U13-holdets ture i efteråret.

 

Sten, saks, papir…