Danske Chrestine og Silvia vandt det amerikanske college-mesterskab

0
2995
Chrestine Nielsen og Silvia Leonessi med trofæet efter sejren i collegeforbundets NAIA's Nationals-turnering.

William Carey Universitys kvindehold vandt i år for første gang nogensinde det nationale collegemesterskab. Med på holdet er danske Chrestine Nielsen og Silvia Leonessi. “En oplevelse for livet,” fortæller Silvia til FODBOLD FOR PIGER

Det er de færreste kvindelige fodboldspillere, der oplever at vinde et mesterskab, og derefter bliver modtaget i lokalsamfundet af en politi-eskorte med hylende sirener.

Men det var hvad Chrestine Nielsen og Silvia Leonessi, to tidligere Varde-spillere, oplevede for nylig. De to har begge et scholarship til William Carey University i Hattiesburg i den amerikanske delstat Missisippi, og sammen med universitetets kvindehold vandt de årets udgave af collegeforbundets NAIA’s Nationals-turnering.

Det var første gang i William Carey Universitys historie at WCU Lady Crusaders, som kvindeholdet kaldes, vandt det nationale mesterskab. Det skete med en sejr på 1-0 over Keiser University i finalen, der blev spillet i Orange Beach, Alabama.

William Carey Universitys kvindehold fejrer finalesejren:

Sidste år nåede pigerne til semifinalen, men i år skulle det være, og takket være en sejr på 4-2 over Southeastern i semifinalen, hvor Silvia Leonessi scorede de første to mål, lykkedes det at komme til finalen, der blev spillet i starten af december.

”Siden jeg kom her mit første år har målet været at vinde nationals med den seniorgruppe vi havde i år,” fortæller Silvia Leonessi pr. mail fra USA.

”I mine første to år vidste vi godt, at vi højst sandsynligt ikke ville vinde, men siden spring season sidste år har vi arbejdet på det ene mål om at vinde nationals. Og efter årets preseason og vi havde set de nye spilere og vores nye hold, sagde vi at “This is the year”.

Silvia med to holdkammerater efter sejren.

Første nationale mesterskab siden 1969

Og det kom til at holde stik – 2918 blev ”the year”. Derfor fik den også fuld gas med fejringen, da mesterskabet endelig var i hus. Det var nemlig første gang siden 1969, at William Carey University vandt en national turerning. Dengang vandt universitet baseball-turneringen for mænd.

Silvia Leonessi fortæller til FODBOLD FOR PIGER om sejren:

”Det er stort og har helt klart været en oplevelse for livet. Det første vi gjorde, da vi vandt, var at synge vores “teamsong”. En sang vi har sunget og danset til før hver eneste kamp,” fortæller hun.

En af linjerne fra sangen er “Til’ we die’ 18”. Den linje tog hele holdet ud og fik lavet en tatovering med dagen efter kampen hos en lokal tatovør. Og der er ingen tvivl om, at finalesejren vil blive huske af Silvia og Chrestine ”till they die”:

”Efter vi fik overrakt pokalen og selvfølgelig taget en masse billeder, tog vi ud og spiste, hvorefter vi rejste tilbage fra Orange Beach til vores lille by Hattiesburg i Mississippi. Da vi nærmede os skolen, dukkede 3-4 politibiler op og omringede bussen med sirener hele vejen hen til skolen hvor skolen ventede med flag og roser,” fortæller hun.

Se holdet ankomme til universitetet her:

Træning hver dag – eller mere…

Det var også kulminationen på et superhårdt program med masser af træning og kampe. Silvia fortæller, at holdet træner hver dag plus to gange styrketræning. I pre-season – op til sæsonstarten – trænes to gange om dagen. Og i perioder spilles der kamp både torsdag og lørdag eller fredag og søndag. ”Ret så hårdt,” som Silvia skriver.

Og der ikke noget med at udeblive fra træning:

”Der er ikke noget der hedder ’Jeg kan ikke komme til træning i dag’. Du skal ligge super syg i din seng, eller i hvert fald have en meget god grund. Det er jo nærmest dit job. Du får et scholarship, hvilket betyder, at du bliver betalt for at være en del at holdet,” fortæller Silvia.

Chrestine Nielsen (tv.) og Silvia Leonessi kender hinanden fra Vardes 3F-hold. Silvia har scholarship til William Carey University i Mississipi siden 2016. Chrestina kom til USA i august i år.

Holdet spiller først en regional turnering, hvorefter de går videre til den nationale. Hvor niveauet i den regionale turnering er ret blandet, er det ifølge Silvia utrolig højt i den nationale.

”Det fedeste ved at spille herovre er, at man har så meget at spille for. Først og fremmest har vi “conference” tournament som er vores “regular season” og derefter nationals. Men vi har også Awards til både nationals og conference, hvilket primært bliver vurderet ud fra statistikker, antal mål scoret, assists osv”.

”Det fedeste ved at spille herovre er, at man har så meget at spille for”

“De fire måneder, vi spiller, er utroligt hårde, det er vigtigt vi får nok søvn og den rette kost, ellers er det ikke til at holde til. Det er super hårdt fysisk med alle de træningspas og kampe, også skulle passe skolen samtidig,” siger Silvia, som læser Physical Therapy ved siden af fodbolden.

Silvia har ét år tilbage i USA, og hun ser frem til en ny sæson, hvor The Lady Crusaders skal ud og forsvare sit mesterskab:

”Vores mål nu er at få opbygget endnu et stærkt hold med nye spillere, da næsten hele vores startopstilling er seniors og derfor ikke vil være her til næste år. Det bliver lidt interessant at se hvordan det kommer til at se ud til næste år, og vores trænere er helt klart sat på arbejde i forhold til at finde spillere der kan erstatte vores seniors,” siger Silvia.