3 BGI-piger fortæller om fodboldlinjen på BGI akademiet

0
3075

Vil du vide mere om, hvordan det er at være fodboldpige på efterskolen BGI akademiet? Så læs med her i artiklen, hvor Freja, Maria og Emma fortæller om fodboldlinjen på BGI. Du kan også følge dem på lørdag, hvor de overtager vores instagramprofil og giver status på Inde DM-kval. i Hedensted.

Hej, mit navn er Freja Solberg Jensen, og jeg er 16 år gammel. Jeg går lige nu på BGI akademiet i 10. Klasse på fodboldlinjen. Udover den normale træning på BGI, har jeg også talent-træning. Det vil sige, at man får to ekstra træninger om ugen på højt individuelt niveau. Inden BGI spillede jeg i KoldingQ, som BGI også har et samarbejde med. På grund af det samarbejde kan man kombinere klubtræning med livet på BGI. Hvilket jeg også har benyttet mig af.

Det vil sige, at man kan spille kampe med begge hold og også træne med begge hold. Men på BGI træner jeg 5 gange om ugen, og så spiller vi for det meste kampe 1 gang om ugen. Selvfølgelig går man også i skole, men det ligger blandet med træning. Det vil altså sige, at det gør dagen meget nemmere at komme igennem. Jeg synes, at det er fedt at gå på efterskole, fordi man hele tiden er sammen med en masse skønne mennesker og spiller en masse fodbold. Derfor er det lige noget for mig!

Hej, mit navn er Maria Wulff Refstrup Pedersen, og jeg er 16 år gammel. Jeg går lige nu på BGI akademiet i 10. Klasse på fodboldlinjen. Før jeg startede på BGI akademiet, spillede jeg i Skjern, som ligger i Vestjylland. Det er en lille klub, og det passede mig meget fint, da jeg ikke spiller fodbold på højeste niveau. Jeg har ikke nogle helt vilde fremtidsplaner med fodbolden, men dermed er det ikke sagt at jeg ikke går op i det, jeg elsker at spille fodbold, men jeg gør det mest for sjovs skyld. Derfor har jeg ikke T-træning på skemaet, så jeg træner kun 3 gange om ugen.

Selvom jeg ikke har de største ambitioner med fodbolden, føler jeg stadig at BGI er det helt rigtige sted for mig.

Hej, mit navn er Emma Bech Sørensen, og er jeg 15 år gammel. Jeg går lige nu på BGI akademiet i 9. Klasse på fodboldlinjen. Udover den normale træning har jeg også talent-træning, hvilket man sagtens kan få til at fungere selvom man er 9. klasse, uden at det bliver for presset. Før jeg kom til BGI spillede jeg i Støvring if, lidt udenfor Aalborg.

Selvom jeg går på efterskole så langt væk hjemmefra giver skolen mig stadig mulighed for at komme hjem og spille kampe med mit tidligere hold, hvilket jeg synes er mega fedt. Jeg træner 5 gange ugentligt her på BGI og spiller også kampe men selvom man skulle tro, at det hurtigt blev for meget, er det ikke tilfældet her. Fodbold er mit yndlingsfag på skemaet og jeg glæder altid til træning.

Træning generelt på fodboldlinjen

På BGI akademiets pige-fodboldlinje, har vi 5 trænere. Anne Dot, som er tidligere spiller på det kvindelige danske A landshold. Senest har hun spillet i Brøndby IF. Sanne Boesen, der har spillet i Aarhus, som nu hedder VSK Aarhus. Signe Pries Andersen, som både har spillet i Kolding Q 3F Liga og er assistenttræner for Kolding Q. Hun har også været DBU talenttræner. Her i efteråret har vi også fået Marie Louise Bundgaard, som træner. Hun var selv elev på BGI i 08/09 og er DBU talent spiller. Derudover har vi J.P. Nielsen, som til daglig er leder for sportsakademiet på BGI akademiet.

Et mix af fysisk og teknisk træning

Man kan ud fra det sige at BGI har sammensat et rigtig godt trænerteam, som vi er rigtig glade for. Vi træner 3 gange om ugen, mandag, onsdag og fredag. Men som sagt tilbyder BGI akademiet talenttræning, hvor man har de yderligere 2 gange, som ligger mandag og torsdag morgen. Træningen er meget varieret, nogle gange laver vi løbetræning, andre gange er det skudtræning, men også træning af vores tekniske færdigheder. Vi laver også agility, for at træne vores balance, hurtighed og bevægelighed. Vi føler selv at vi udvikler os gennem fodbolden på BGI.

Talent-træning

På BGI tilbydes der t-træning, som står for talenttræning, hvor der er fokus på den enkelte fodboldspillers udvikling. Det er to ekstra morgentræninger om ugen, hvor der den ene dag er teknisk træning og den anden dag er fysisk træning. Inden man starter på BGI er der try-out til talenttræning. Her kan alle deltage, men trænerne udtager efter try-out de spillere, som de mener er berettiget til det. Talenttræning er altså for dem, som ønsker lidt mere fodbold, og går mere op i deres sport.

Fokus på den enkelte spiller

Derfor er der også stor fokus på udviklingen af de enkelte spillere, da disse to træninger er på højt niveau. Til træningerne træner piger og drenge for det meste sammen fx til de fysiske træninger, men er for det meste opdelt til det tekniske. Alligevel laver piger og drenge nogle gange nogle øvelser sammen, fordi der er så stor fokus på udviklingen, og at man kan lære af hinanden.

Goal Stations, fodboldgolf og kunstgræs

T-træningen foregår tit i vores goal-station, som blot er en af BGI ́s mange fodboldfaciliteter. Goal-station er god, når vi fx øver skudtræning, vendinger eller andre tekniske øvelser som tæmninger. Ellers har vi også en stor kunstgræsbane, som vi altid benytter til træninger og kampe på BGI. I år er vores fodboldgolfbane færdiglavet, så den glæder vi os til at benytte også.

Mange muligheder for god træning

Vi har også et styrkelokale som især de skadede benytter til alternativ træning, men som alle kan bruge. Her kan man altid tage op i fx fritiden men nogen har også styrke til valgfag. I styrkelokalet er der en masse redskaber til god og effektiv træning alt efter, hvad man ønsker at træne. På BGI er der i hvert fald en masse gode fodboldfaciliteter, og det er vi meget glade for. Det er også fedt, at vores faciliteter benyttes til talent træningerne men også den normale linje træning. Det gør, at træningerne ikke er så ​ensformig​, fordi der er så mange muligheder for god træning. Derfor kan vi klart anbefale t-træning og vores fodboldfaciliteter.

Niveauer på BGI’s fodboldlinje

Os piger på BGI fodboldlinjen er delt op i 3 hold, hvilket også udgør 3 niveauer. Vores a-hold spiller i den højeste række, hvor det kun er hårde og dygtige modstandere vi møder. B- og C-holdet spiller i den anden bedste række, hvor der også kun er hårde modstandere. BGI’s fodboldlinje er et meget rummeligt sted, hvor vi har plads til alle. Der er plads til dem, der skal have udfordringer og elsker at lære nye ting, men der er også plads til dem der spiller for fællesskabet og hyggen ved fodbold. Det gode ved de mange niveauer på BGI er at vi allesammen kan lære noget af hinanden. Træningen foregår også opdelt i de 3 niveauer så alle spillere får den rigtige træning for at blive bedre.

Kampe

Alle vores 3 hold spiller kampe jævnligt. De fleste vi er i pulje med, er efterskoler som ligger en halv times tid væk fra os, dog spiller vi også mod nogle efterskoler som ligger længere væk, som f.eks. på fyn. Vi spiller både udekampe og hjemmekampe. Derudover deltager vi også i diverse stævner og turneringer. Vi har både været med til rim stævne udendørs og indendørs, hvor vi har spillet mod en masse forskellige efterskoler. I weekenden skal vi spille Inde DM-kvalifikation for efterskoler.

Ambitioner og seriøsitet

BGI tager alle sportsgrene meget seriøst, hvilket betyder, at de vil gøre alt for at vi har de bedste faciliteter og forhold for at vi bliver dygtigere som individuelle idrætsudøvere. Det betyder også, at trænerne tager højde for hver enkeltes behov for evt. restitution eller andre ting i forhold til træningen. Som udgangspunkt er BGI en meget bred efterskole, som gerne vil arbejde med alle niveauer, hvilket også vil sige, at hver enkelte spillers ambitioner om fodbold i fremtiden bliver respekteret fuldt ud. Fra BGI’s egen side er målet at skabe en god efterskole, med et godt sammenhold og fokus på sporten. Målet er også, at skabe et trygt træningsmiljø der passer til alle og udvikler alle.

Fokus på fællessskabet

Der er også stor fokus på fællesskabet på fodboldholdet, og vi laver derfor også indimellem andre aktiviteter sammen, som fx. brug af spaen på BGI, hygge i vores kreative lokale eller fællesspisning hvor vi laver aftensmad sammen. Det er noget af det fedeste ved fodboldlinjen.

Du kan følge pigerne til weekendens Inde DM-kvalifikations stævne, når de overtager vores Instagram og fortæller om dagen og kampene. Find dem på @bgiakademiet.

Hvis du vil høre mere om fodboldlinjen på BGI akademiet kan du læse mere her; https://www.bgiakademiet.dk/linjer/fodbold