Lysengs U13-piger er klar til 11-mands-fodbold i Liga 1 til foråret. Skal du være med?

0
2212
Holdbillede fra Øens Hold Cup

IF Lysengs friske U13-piger (årgang 2006) skal til foråret spille 11-mands-fodbold efter en flot placering i 8-mands Liga 1 i efteråret DBU-turnering.

Pigerne begyndte allerede forberedelserne til 11-mands fodbold tilbage i november, hvor de med stor succes deltog i den traditionsrige 11-mands træningsturnering “Øens Hold Cup” på Fyn. Det var samtidig første gang på en 11-mandsbane, og holdet klarede sig meget flot ved at gå ubesejret igennem stævnet med en målscore på 15-0 i fire kampe mod bl.a. U14-hold.

Holdbillede fra Øens Hold Cup

Pigerne har efterfølgende trænet igennem hele vinteren både udendørs på kunstbanen to gange om ugen, og indendørs én gang om ugen. De har desuden deltaget i flere indendørs-stævner med flere medaljer til følge.

I starten af det nye år fortsatte forberedelserne til forårets 11-mands turnering. I uge 2 og 3 i 2019 lavede holdet et såkaldt “Instagram Takeover”, hvor man kunne følge holdet fra søndag til søndag, og hvor der var fodbold på programmet i fem ud af de otte dage.

Programmet var: Søndag: 11-mands-træningskamp mod Galten FS U14-piger – hvor det blev til en 2-1 sejr til Lyseng. Mandag: Udendørs træning, Tirsdag: Fodbold-fri, Onsdag: Indendørs træning, Torsdag: Fodbold-fri, Fredag: Udendørs træning, Lørdag: Fodbold-fri, Søndag: Indendørsstævne i Thyregod – hvor det blev til en flot 2. plads.

Se story fra ugen på Instagram her.

Holdet fik en flot 2. plads i Thyregod

Mål og ambitioner for årgangen

Om forårets mål og ambitioner udtaler cheftræner Tina Kromann Brandt følgende ”For forårssæsonen er der på holdet nogle mål og ambitioner både på træningsbanen og til kampe. Det overordnede mål med træningen i foråret er som altid at alle skal udvikle sig. Der er plads til alle og øvelserne tilpasses niveauet. Mere konkret vil der være fokus på forskellige spilsituationer såsom, erobringsspil, gennembrudsspil og 1:1 situationer såvel som videreudvikling af de tekniske færdigheder såsom halvliggende vristspark, afslutninger og førsteberøringer under pres. Disse elementer skal tages med på banen til kampe. Til kampe er målsætningen at vi i de enkelte kampe tør at have bolden og bygge spillet op nedefra. Vi går på banen med den indstilling, at vi vil være boldbesiddende. Der venter nogle tætte kampe i Liga 1, og vi skal derfor være klar til at præstere det bedste vi kan i hver kamp. Derudover er det sociale meget vigtigt og ambitionerne er at styrke det i forvejen meget stærke sammenhold og samtidig udvikle samarbejdet med både årgangen over. Dette gøres ved at tilbyde at spillere fra årgangene at spille op på årgangen over.

Fakta om Lysengs U13-årgang

Årgangen trænes af cheftræner Tina Kromann Brandt og to assistenttrænere. Der er lige nu 16 spillere, som kommer fra en række forskellige skoler. Holdet træner udendørs mandage kl. 17:45 – 19:00 og fredage kl. 17:30-18:45. De træner indendørs onsdage 17:30-18:30. Til foråret gælder det 11-mands fodbold i Liga 1, og der vil også været et hold tilmeldt til 8-mandsturneringen i DBU-regi.

Cheftræner Tina Kromann Brandt giver instruktioner til spillerne

Åben træning mandag den 25. februar

Årgangen er som sagt klar til 11-mandsturningen i Liga 1 til foråret. Vil du være med? Hvis du er en fodboldinteresseret pige fra årgang 2006, og har du lyst til at prøvetræne sammen med pigerne fra U13-årgangen, er det muligt mandag den 25. februar kl. 17:45 – 19:00 på kunstgræsbanen i Lyseng. Du dukker bare op på kunstgræsbanen, hvor trænerteamet og pigerne vil tage godt imod dig.