Vildbjerg er klar til at udfordre i kvalifikationsligaen

0
2278
På billedet ses Jørgen Karsten i midten, Allan Kristensen til venstre og målmandstræner jan Asmussen til højre. Foto: Gene Christoffersen

Målsætningen for Vildbjerg er en første-, anden- eller tredjeplads i kvalifikationsligaen. Det midtjyske hold er derfor klar til at udfordre de andre hold i ligaen. Og cheftræneren er fortrøstningsfuld.

 Af Camilla Bergholm

Cheftræneren for Vildbjerg, Jørgen Karsten, er klar i mælet. De går efter en første-, anden- eller tredjeplads, når de i foråret træder ind i kvalifikationsligaen. Efterårssæsonen bød på en andenplads i 1. division pulje 2, hvor de endte med 29 point, hvilket blot er tre point efter førstepladsen, AaB. Der er derfor blod på tanden at spore hos cheftræneren, der mener, at Vildbjerg som hold har noget helt særligt.

”Vi kan hive noget klubånd frem, så vi kan slås som et hold. De andre klubber skal måske mere sættes sammen, men dér har vi et hold, der er mere gule og blå i deres blod helt fra starten af,” siger Jørgen Karsten.

“Vi vil drille de andre i ligaen”

Jørgen Karsten, cheftræner i Vildbjerg

Det er netop denne holdånd, de vil bruge, når de skal ud og spille mod de andre hold. Planerne er nemlig lagt. De går efter at udfordre de andre hold.

”Vi vil drille de andre i ligaen. Vi vil være bedre som hold. Og jeg siger ikke, at vi slår dem, men vi vil i hvert fald udfordre dem,” siger han.

Selvtilliden er ikke til at tage fejl af hos cheftræneren, der også har noget at være stolt af. I 1. division blev det til ni sejre, to uafgjorte og tre tabte kampe. Holdet har derfor en masse at tage med fra en god sæson.

”Fra sæsonens kampe i 1. division tager vi den selvtillid med, som vi fik af ikke at være langt fra førstepladsen i puljen,” siger Jørgen Karsten.

Vildbjerg-spillerne er klar til træning. Foto: Gene Christoffersen

Træningskampe og træning skal gøre holdet klar
Holdet kommer ikke til at mangle kamptræning, inden det går løs i kvalifikationsligaen. Allerede nu er der nemlig blevet arrangeret flere træningskampe. Bolden kommer derfor ikke til at ligge stille under den lange opstart.

”Vi starter den 27. mod Vejle. Ugen efter er det Thisted, og så skal vi møde Sundby, fordi de ligger i træningslejre ovre hos os. Så er der en kamp mod Horsens, som er på vej frem igen. De kampe, ved jeg, ligger fast, men der kommer nok flere til,” fortæller Vildbjerg-træneren.

“Vi har den styrke, at vi slås som et hold”

Jørgen Karsten, cheftræner i Vildbjerg

Udover de mange træningskampe får spillerne tilbudt træning, så de stort set kan spille hver dag. Og det er pigerne, ifølge cheftræneren, glade for.

”Vi tilbyder pigerne en masse eftertræning, så de kan tilrettelægge det efter deres skole og privatliv. De har stort set mulighed for at træne hver dag. Det beder vi dem ikke om at gøre, men de får tilbuddet. Og der er kvalificerede trænere hver dag til dem,” siger han.

En stærk startellever hver gang
Holdets store styrke er, ifølge Jørgen Karsten, at de kan noget helt særligt som hold. Derudover er han også overbevist om, at de uanset hvad hele tiden har de bedst mulige spillere på banen, når kampen bliver fløjtet i gang.

”Vi har den styrke, at vi slås som et hold. Og så har vi et hold, der konstant kan laves om, og så har vi alligevel den bedste startellever i den bedste form. Så ja, vi har nogle, der er ude og rejse, og som kommer tilbage lidt senere i sæsonen. Men det er måske meget fint, hvis der er nogen, der er lidt slidte i det,” siger cheftræneren om holdets styrker.

Cheftræneren er dog også klar over, at holdet har nogle svagheder. De kommer nemlig til at møde nogle stærke hold, som godt kan blive en udfordring for Vildbjerg-spillerne.

”Hvis vi tager spiller for spiller, kan det godt være, at vi ikke er bedre, men som hold, der lægger vi os ikke bare ned og venter på dem. Men det er nogle dygtige hold, så nu må vi se, om pigerne kan stå distancen,” siger han.

Jørgen Karsten erkender, at det er nogle stærke hold, de skal op imod. Derfor bliver det ifølge ham også spændende at komme i gang.

”Jeg har stor respekt for de andre klubber, og jeg ønsker alle seks hold en god sæson,” slutter Vildbjergs cheftræner.

Læs også: