KoldingQ-spiller Laura Høgh bruger al sin tid på fodbold og drømmer om A-landsholdet

0
3497

I sommer ringede U17-landstræner Kristian Mørch og spurgte om Laura Høgh Faurskov fra KoldingQ om hun ville med til næste samling. Siden har Laura været fast del af det danske U17-landshold. Hun bruger al sin tid på fodbold og drømmer om A-landsholdet. Læs interviewet med det unge talent her:

Af Andrea Signe Trolle

Laura Høgh Faurskov fra Lunderskov har en anderledes hverdag en de fleste andre piger fra Lunderskov på hendes alder. Hun bruger al sin tid på fodbold og hele 7 gange om ugen hopper hun ud på grønsværen for at træne for at blive endnu bedre. Til daglig spiller hun i KoldingQ på deres U18 DM-hold, men er også en del af det danske U17-landshold og så er hun enormt ambitiøs omkring sin sport:

”Min største drøm i forhold til fodbold er helt klart at komme på A-landsholdet en gang i fremtiden. Det har været en drøm siden jeg var helt lille. Nu er en lille del af den drøm gået i opfyldelse efter jeg spillede min første landskamp i efteråret,” fortæller Laura, der først kom ind over landsholdet i sommer, da landstræner Kristian Mørch ringede med den gode nyhed, mens hun var på ferie i Barcelona:

”Jeg tænker ikke over det til daglig, men jeg synes det er ret stort at være en del af U17 landsholdet. Det er med til at motivere mig til at kæmpe for at blive endnu bedre og udvikle mig. Jeg kom først ind over landsholdet i sommer, hvor landstræner Kristian Mørch ringede, mens jeg var i Barcelona. Det opkald gjorde lige sommeren ti gange bedre,” siger Laura.

Sørger for masser af mad og væske i løbet af dagen

Med så meget træning i løbet af ugen, så skal der en masse energi indenbords, for at Laura kan præstere. Derfor sørger hun for at få både hoved- og mellemmåltider i løbet af dagen, men det gør ikke det store, fordi Laura elsker bare mad:

”Nogle vil nok mene, at jeg spiser lidt for meget, men jeg elsker bare mad. Jeg starter altid dagen med en omgang yoghurt med havregryn og så får jeg altid noget frugt og en müslibar til mellemmåltid. Til middagsmad spiser jeg en sandwich, rugbrød eller pasta med kylling og så får jeg ofte 2-3 spejlæg eller en æggekage inden træning og så sørger jeg selvfølgelig for at få en masse vand i løbet af dagen,” siger Laura.

Ikke meget tid til andet end fodbold

Med syv træningspas om ugen, samt kampe i weekenden, så er det ingen hemmelighed, at der ikke er meget tid til andet end fodbold. Det kan til tider være småirriterende, at Laura for det meste spiser på skæve tidspunkter i forhold til familien og må nedprioritere sociale aktiviteter – men når du brænder for sporten i den grad, som Laura gør, så må man bare acceptere, at det følger med elitesporten:

”Jeg bruger stort set al min tid på fodbold, så der er ikke så meget tid til venner og familie. Men den tid der er, forsøger jeg at udnytte bedst muligt. Det kan være svært at få hverdagen til at fungere med alle de træningspas. Det tager 20 minutter at komme fra Lunderskov til Kolding, men vi er heldigvis to fra Lunderskov, hvis forældre kan skiftes til at køre. Men det er kun meget få gange i ugen, hvor jeg kan sidde og spise med min familie og det kan godt være lidt irriterende, men sådan er det,” siger Laura, der drømmer om at blive en del af det danske A-landshold på sigt. På A-landsholdet kan hun især spejle sig i den danske landsholds venstre kant, Katrine Veje, som hun ser meget op til:

”Jeg har altid været fan af Messi og syntes han var vildt dygtig. De seneste år har jeg set meget op til Katrine Veje, som spiller på det danske kvindelandshold. Jeg ser meget op til hende og vi spiller også samme position på banen,” afslutter Laura.