Sofie Lundgaard: “Fortuna giver mig de bedste muligheder”

0
4490
Sofie Lundgaard i Fortuna Hjørring-trøjen.

16-årige Sofie Lundgaard har skiftet den stribede AaB-trøje ud med den grønne Fortuna Hjørring-trøje. Det unge talent træder direkte ind i 3F-truppen. Læs mere i artiklen, hvor Sofie sætter ord på klubskiftet.

Af Signe Holt Andersen

Sofie Lundgaard Pedersen er bare 16 år gammel. Det unge talent har i denne uge skiftet Aab ud med Fortuna Hjørring, hvor hun fra start træder direkte ind i klubbens 3F-trup.

Faciliteter i verdensklasse

Sofie Lundgaard har det seneste halve år spillet for Aab’s 1.divisions-hold, hvor det er blevet til hele 17 mål. Nu har hun taget et step op og glæder sig til nye udfordringer i Fortuna-trøjen.

“Jeg har valgt at skifte til Fortuna Hjørring, da jeg trængte til nye udforinger – det kan Fortuna give mig.Derudover, så følte jeg at tiden var inde for at prøve mit niveau af i en af Danmarks bedste klubber. Fortuna har faciliteter i verdensklasse, og det tiltalte mig meget,” lyder det fra Sofie.

Spår gode muligheder

På trods af sin unge alder, så er det altså ikke første gang, at hun skal indgå i en seniortrup. Selvom Fortuna Hjørring i forvejen har en masse dygtige spillere, så tror og håber Sofie på spilletid.

“Jeg håber og tror helt sikkert på at mine muligheder i Fortuna er gode. Det er klart, at der er rigtig mange dygtige spillere. Det betyder, at der er kamp om pladserne, men det synes jeg bare er fedt. Jeg håber, at jeg kan forstærke truppen med mine kompetencer,” siger Sofie.

Sofie har indtil videre spillet 8 U16-landskampe og 5 U17-landskampe, hvor det er blevet til fire mål. Det unge talent drømmer stort og håber derfor, at Fortuna er det rigtige sted at fortsætte udviklingen.

“Den største forskel på Fortuna og min tidligere klub er nok at niveauet til træning er en del højere. Derudover, så er selve “setuppet” lidt mere professionelt end i AaB – det kan være med til at udvikle mig,” fortæller det unge talent.