Optakt til Øst-rækken

På HB Køge Pigefodbolds seniorhold er man i gang med den sidste afpudsning af formen inden sæsonstart i Øst-rækken, og for tre af spillerne har optakten budt på et træningsophold i Frauenliga-klubben MSV Duisburg.

Opholdet er en del af den partnerskabsaftale, som HB Køge Pigefodbold har indgået med den tyske FrauenLiga-klub.

Jonas Nielsen, som sammen med Jano Nissen udgør trænerteamet for HB Køges damesenior, fortæller om turen:

Det har været en spændende oplevelse at blive introduceret til træningsmiljøet i en af Europas stærkeste kvindeligaer. Spillerne trænede to gange om dagen på Frauenliga-holdets eget træningsanlæg og oplevede at blive en del af en træningskultur, hvor den fysiske dimension fylder meget.

Det betød, at spillerne i nogen grad hang i de fysiske tests, mens de omvendt sagtens kunne matche Duisburg-spillerne i forhold til teknik og spilintelligens.

Pigerne gjorde et rigtig godt indtryk på den sportslige sektor i Duisburg, og det er næppe det sidste træningsophold spillerne bliver inviterede til, slutter Jonas Nielsen.

Spillernes oplevelser

Helt på linje med deres træner peger de tre spillere Sascha Hansen, Marie Uhre og Rosa Holmberg på betoningen af fysisk træning, som den helt store forskel – og så er fodbold ikke for sjov i Tyskland.

Marie Uhre siger om træningsmiljøet:

I forhold til Danmark til er der ikke meget grin til træning. Det er i højere grad et arbejde, og når man f.eks. lavede en fejl, når vi spillede Rondo, så fik man en sviner, hvor vi i Danmark nok er mere vant til,  at man bare griner, når der er en, der laver en dårlig førsteberøring.

Udenfor banen var der lidt mere smil, og selvom vi var gæster, og det bare var et træningsophold, så oplevede vi, at de andre spillere tog godt imod os.

Et partnerskab for fremtiden

Den sportslige koordinator Søren Østergaard siger om samarbejdet med Duisburg:

Vi oplever det lidt som en gave at få lov til at arbejde sammen med en klub, der reelt ønsker at dele ud af deres viden og som investerer ressourcer i samarbejdet, herunder sender trænere til Danmark og inviterer os ind i deres træningsmiljø.

For os er det en vigtig del af den fodbolduddannelse, som vi gerne vil give spillerne, at de får mulighed for at prøve kræfter med træningsmiljøet i en af de stærkeste ligaer i Europa, og samtidig er det også er en mulighed for spillerne i forhold til at kunne vise sig frem i en større klub og måske spille sig til en kontakt.

Aftalen med Duisburg er, at vi også fremadrettet udveksler trænere og kan sende såvel ungdoms- som seniorspillere på træningsophold, og den mulighed har vi tænkt os at benytte os så meget af som muligt, slutter Søren Østergaard.