Hillerød Fodbolds U14 klar til sæsonstart

0
2825
Hillerøds U14-piger.

Hillerød Fodbold fortæller her om sit U14–holds forberedelser til sæsonen. For første gang i flere år er der spillere nok to 11-mands hold

Tekst: Hillerød Fodbold

Efter en lang vinterperiode er Hillerød Fodbolds u14-piger nu ved at være klar til sæsonstart. I den kommende weekend tager holdet hul på sæsonen i Øst 2, hvor Ølstykke venter i den første kamp. Første hjemmekamp er i starten af april, når Slagelse gæster Hillerød Stadion.

U14-holdet har i løbet af vinteren arbejdet hårdt på at forbedre konditionen, som flere gange i efteråret var en udfordring efter skiftet fra 8-mandsfodbold for mange af pigernes vedkommende. Derfor har der været fast løbetræning et par gange om ugen hele vinteren, hvor der er blevet arbejdet intenst og hårdt.

Foruden de to ugentlige udendørs træningspas, har holdet hele vinteren hver tirsdag trænet indendørs. Her har der været fuld knald på futsal-træningen, hvilket i sidste ende kastede bronzemedaljer af sig ved SBU’s Final Four stævne i Roskilde i u14-rækken for A-hold.

Et samlet Hillerød

I vinterens løb er der kommet flere piger til u14-årgangen, da man har valgt at slå sig sammen med HSV. Dermed er der nu 35 piger på årgangen, hvilket betyder, at man for første gang i flere år kan stille med to 11-mands hold når turneringen starter op her i foråret.

”Det er fantastisk at der er så mange piger i årgangen, og vi er altid åbne for flere. Det er en god gruppe, hvor der er plads til alle og der er generelt en rigtig god stemning på årgangen. At vi oftest er minimum 25 til træning betyder samtidig, at vi kan arbejde med pigerne på forskellige måder.

Vi er tre trænere tilknyttet årgangen, så vi arbejder ofte med lidt mindre grupper. Det er forskelligt hvad vi prioriterer i træningen fra gang til gang, nogle gange deler vi os ud efter niveau, andre gange går vi mere specifikt efter at træne forskellige positioner på banen. I sidste uge havde vi eksempelvis et træningspas hvor angriberne arbejdede med afslutninger fra flere vinkler, mens midtbanespillerne havde fokus på pasninger, og forsvarsspillerne arbejdede med noget helt tredje”, udtaler holdets cheftræner Kenneth Nielsen.

Påsketur til Göteborg

I løbet af foråret vil årgangens 05’ere langsomt blive sluset ind på u16-holdet, da de efter sommerpausen rykker op. Samtidig er der fokus på fortsat at udvikle alle pigerne på deres individuelle færdigheder, ligesom man ønsker at gøre en god figur i både Øst 2 og i Række 1.

Derudover er der arrangeret en tur i påsken, her tager størstedelen af truppen til Göteborg, for at spille med i Future Cup. Her stiller man op med et u14-hold og et u13-hold.

”Vi glæder os til at komme af sted, det er altid fedt at komme til udlandet og prøve kræfter med nogle hold fra andre lande. Så det er et fint afbræk midt i forårs-turneringen. Vi tager naturligvis af sted for at vinde, men også for at have en sjov tur sammen. Vi glæder os i hvert fald til et spændende og lærerigt forår på banerne”, lyder det fra Kenneth Nielsen.