Landstræner: Sofie Junge kan blive endnu bedre

0
1705
Landstræner Lars Søndergaard offentliggjorde mandag sin trup til kampen mod Frankrig på DBU TV.

Landstræner Lars Søndergaard er imponeret over Sofie Junge Pedersens præstationer i Juventus, og hun er en af de spillere, som han lige bygger sit hold op om, siger han forud for venskabskamp  mod Frankrig

Søndag scorede hun sit livs vigtigste mål foran 39.000 tilskuere i Italien, og mandag var der så roser fra landstræner Lars Søndergaard, der – selvfølgelig – har udtaget Juventus-spilleren Sofie Junge Pedersen til det landshold, som 8. april møder Frankrig i en venskabskamp i Strasbourg.

”Hun har en masse erfaring og er en dygtig fodboldspiller, der kan spille i det centrale rum. Så i øjeblikket er hun en af de spillere, jeg bygger holdet op omkring. Og hvis hun kan holde sig fri af skader, så tror jeg hun kan blive endnu bedre,” siger landstræner Lars Søndergaard til DBU TV.

Selvskrevet til landsholdet

Sofie Junge Pedersen har været plaget af skader i sin karriere og havde en svær tid i spanske Levante. Men et skifte tilbage til svensk fodbold har bragt hende tilbage til det topniveau, som peakede søndag, da hun blev matchvinder for Juventus mod Fiorentina med en scoring til 1-0 i det 89. minut.

”Sofie er kommet lige så stille og roligt. Hun havde problemer i Levante, hvor hun var ind og ud af holdet, og i min første tid som landstræner, var hun næsten ikke med i truppen. Men så kom hun til Vittsjö, som måske var et lille skridt ned, men det passede hende, og hun brugte efteråret rigtig godt der, og blev igen fast på landsholdet. Jeg var nok overrasket over, at Sofie skiftede til Juventus, men det har vist sig at være den helt rette hylde for hende. Nu er hun selvskrevet til landsholdet, hun gør det rigtig godt på klubholdet, og nu scorer hun også mål. Så det er en rigtig god historie, hun er i gang med at skrive,” siger Lars Søndergaard til DBU TV, hvor han mandag udtog de 18 spillere, der skal møde Frankrig i Strasbourg.

Alvorlig test mod Frankrig

Frankrig er vært for sommerens VM, og venskabskampen er en vigtig kamp i det franske holds forberedelser til VM. Derfor regner Lars Søndergaard med at møde et Frankrig i stærkeste opstilling.

”Det bliver en alvorlig test for os. Vores mål er kvalifikation til EM i 2021, og vi skal selvfølgelig prøve nogle ting af og forsøge at spille vores eget spil. Men vi ved også godt, at det får vi ikke lov at gøre hele vejen igennem mod Frankrig. Vi går ikke på banen for at blive slagtekvæg, så vi ville være naive, hvis vi kun fokuserede på os selv,” siger Lars Søndergaard.

TRUPPEN TIL FRANKRIG-DANMARK

Katrine Abel, Brøndby IF
Line Geltzer Johansen, Avaldsnes Toppfotball
Theresa Nielsen, Reign FC
Sara Holmgaard, Fortuna Hjørring
Stine Ballisager Pedersen, Vålerenga IF
Janni Arnth, Arsenal FC
Rikke Sevecke, Brøndby IF
Katrine Veje, Arsenal FC
Frederikke Thøgersen, Fortuna Hjørring
Nanna Christiansen, Brøndby IF
Sofie Junge Pedersen, Juventuse FC
Julie Tavlo, Brøndby IF
Sanne Troelsgaard, FC Rosengård
Nicoline Sørensen, Brøndby IF
Pernille Harder, VfL Wolfsburg
Signe Bruun, Paris Saint-Germain FC
Mille Gejl, Brøndby IF
Nadia Nadim, Paris Saint-Germain FC