Sundby Boldklub efter veloverstået træningslejr: Næste mål er kvalrækken

0
2149

Københavnerklubben Sundby Boldklub forbereder sig i disse dage på de afgørende kampe i 1. division, der starter i den første weekend i april.
Derfor var truppen i den seneste weekend taget til Vildbjerg for at teste formen og sammentømre truppen.

Holdet ankom til Vildbjerg sent fredag aften, og dagen efter stod den på taktisk træning og finpudsning af dødbolde om formiddagen. Resten af lørdagen var der mulighed for at bruge Vildbjerg Sport- og Kulturcenters fine faciliteter med styrkecenter og svømmehal. Og der blev da også tid til at fejre en spillers fødselsdag med god kage og kaffe.

Om aftenen ventede Vildbjerg SF, der skal spille i kvalrækken i dette forår, i en træningskamp. Et opgør, der bølgede frem og tilbage, hvor Vildbjerg fik en meget bedre start med deres høje og aggressive pres på den regnvåde kunstgræsbane. Det resulterede i, at Vildbjerg kom foran 2-0 før pausen.
Men Sundby fik justeret på nogle ting og kom meget bedre ind i kampen i anden halvleg – især fysisk og konditionsmæssigt var Sundby et niveau over Vildbjerg i anden halvleg – og derfor var det fortjent, at Sundby fik udlignet i kampen, der endte 2-2.

Dagen efter sagde holdet farvel og tak til Vildbjerg i denne omgang og kørte en halvanden time til Nyborg, hvor Odense Q’s 3F Liga hold, der også skal spille i kvalrækken i foråret, ventede til endnu en træningskamp.

Sundby BK nye spiller Andrea Skjold Frøshaug

Det var tydeligt at se, at Sundby lige skulle i gang igen efter små 16 timer siden seneste kamp i en opgør, der mest at alt var duel-præget i den første fase. Opgøret var generelt meget lige med gode chancer til begge hold, men i anden halvleg inden for blot fem minutter udnyttede Sundby to fejl i fynboernes defensiv – og viste kynismen med to scoringer.
Odense Q formåede at reducere på et langskud, men Sundby holdt ved og sikrede sig en flot 2-1 sejr til sidst.

En træningslejr og kampe, der lover godt for de kommende måneder i de resterende kampe i 1.division – og en god indikator på, at holdet beviste, at de godt kan begå sig i kvalrækken. Og som er klubbens og holdets helt store mål i næste sæson, ifølge cheftræner Lasse Lund Larsen.

Her svarer han på tre spørgsmål omkring træningslejren, opstarten og ambitionerne.

Hvad har du og resten af trænerteamet fået ud af træningslejren?

Vi har fået set det, vi ville, prøvet spillerene af hvor de stod fysisk og mentalt. Flere har overrasket positivt, og det har gjort, at det ikke er nemt at skulle sætte holdet til den første kamp om tre uger. Alt i alt en rigtig god træningslejr, som har givet os svar på, at det kan blive et spændende forår.

Hvordan har opstarten generelt været?

Opstarten har desværre været lang. Der var en pokalkamp mod Fortuna Hjørring i uge 7, som der skulle tages hensyn til. Det medførte, at vi måtte starte op 3-4 uger tidligere en normalt for ikke at være i alt for dårlig form og være alt for langt efter Fortuna. En mission, som lykkedes takket være nogle fantastiske piger, som arbejdede stenhårdt i den kamp. Selvom vi forberedte os på Fortuna-kampen, har hovedmålet dog hele tilden været at være klar til den 7. April, hvor vi starter turneringen ude mod BSF.

Generelt har opstarten dog været blandet, da vi har haft en del afbud, få til træning enkelte gange og har også måtte aflyse en planlagt træningskamp mod Damsø. De sidste tre uger er folk begyndt at komme meget mere, og det har gjort, at vi har trænet rigtig godt.

Der har været flere gange, hvor vi i trænerteamet blot har stået og tænkt; ’Hold da op, et højt niveau!’ Fortsætter vi udviklingen de næste tre uger, får passet det hele lidt mere til, så kan det blive rigtig spændende.

Vi har nemlig fået en del tilgang, spillere som passer perfekt ind i vores måde at spille fodbold på – og så er der kommet spillere tilbage fra lange skader, som også har gjort truppen og holdet stærkere. Mange, og vi mener mange, har højnet deres niveau og samtidigt udviklet deres taktiske evner. Jeg tror, at der vil være flere modstandere, som vil blive overrasket.

Hvad er målet for foråret?

Det er nemt at svare på: Vinde alle kampe og dermed vinde 1. division. Vi skal også foresætte udviklingen yderligere, for vi skal være klar til at tage pladsen til kvalrækken i efteråret. Et mål, som er vigtigt for klubben og for holdet, for spillerene udvikler sig hele tiden – og for at spillerne ikke skal gå i stå, skal de prøves af på et højere niveau. Lykkes det ikke med en oprykning, bliver vi nødt til at sende et par spillere videre, for at de kan foresætte deres udvikling.
En ting er sikkert – og det viser vores resultater fra træningslejren også – holdet skal i kvalrækken i næste sæson.

Arnela Muminovic, Sundby BK