MIT EFTERSKOLELIV: Andrea Jul Ougaard, Vejle Idrætsefterskole

0
3230
Andrea Jul Ougaard, 16 år, går på Vejle Idrætsefterskole.

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag Andrea Jul Ougaard fra Vejle Idrætsefterskole

Navn: Andrea Jul Ougaard

Alder: 16 år

Hjemby: Roskilde

Efterskole: Vejle Idrætsefterskole

Klub / række: Vejle Boldklub, 1. Division og U18 Liga 1

Position på banen: Central midtbane

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, da jeg gerne ville møde nye mennesker, udvikle mig indenfor fodbold og prøve noget nyt. Derudover så gjorde jeg det, fordi at jeg ikke vidste hvilken ungdomsuddannelse, jeg ville ind på, og derfor så jeg det som en god mulighed at tage på efterskole.

Derfor blev det Vejle Idrætsefterskole:

Jeg vidste, at jeg gerne ville vælge en efterskole, som er seriøs med fodbolden, og jeg ville også gerne et stykke hjemmefra, så jeg kunne møde helt nye mennesker. Derfor blev det Vejle, da der er meget og rigtig god træning. Derudover har skolen et godt samarbejde med Vejle Boldklub.  Jeg vidste som sagt ikke hvilken ungdomsuddannelse jeg skulle vælge, det er jeg blevet klogere på med VIES+ retningen. Skolen ligger et perfekt sted, der er gode lærere, og man får mange nye venner.

Vejle Idrætsefterskole.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste er, at man bor sammen med alle sine venner, og at hele ens hverdag fungerer godt, da man bor hvor man træner, går i skole og i det hele taget lever sit liv det samme sted.

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

Da jeg var på La Santa med efterskolen. Det var virkelig fedt, fordi man blev tættere med alle sine venner samtidig med, at man prøvede nye ting, og så er det bare fedt at være på ferie med sine venner.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Vi bor på tomandsværelser på rene pige- og drengegange, og det er virkelig fedt, at man bor så tæt på hinanden, for så er det let at komme ind til sine venner og rundt på skolen, i forhold til hvis man bor i huse.

“Jeg har udviklet mig meget fodboldmæssigt,” siger Andrea om træningen på Vejle Idrætsefterskole.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Det er nemt for mig, fordi VB og VIES har et godt samarbejde, så der er sat tid af til klubtræning om eftermiddagen. Derudover er der flere hold, man kan spille på alt efter niveau.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Den har givet mig meget, fordi vi træner så meget, og det giver et godt sammenhold. Vi har også lavet individuelle mål for fodbold, som vi træner på så vi kan se vores egen udvikling. Jeg har udviklet mig meget.

VIES set fra oven.

Din plan efter efterskolen:

Min plan er at blive i Vejle fordi, at jeg har fået et tilbud om et samarbejde mellem VIES, gymnasium og VB, som sikrer, at jeg kan spille fodbold på højt plan, samtidigt med at jeg kan passe min skole.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

JUST DO IT! Det er virkelig fedt, og du udvikler dig ikke kun indenfor fodbold, men også på et sociale fordi du får mange nye venner for livet.