Romalt IF skriver klubhistorie og rykker op i 1. division

0
2872
Romalt IF jubler, efter at oprykningen kom i hus med en sejr over Tjørring.

Randersklubben Romalt IF har for første gang kvalificeret sig til landets næstbedste kvinderække

Romalt IF, der har hjemme i Randers, skal for første gang nogensinde spille 1. division. Efter et stærkt forår i Kvindeserie vest, hvor det blev 10 sejre, to uafgjorte og et enkelt nederlag, har Romalt IF kvalificeret sig til 1. division fra næste sæson. Oprykningen kom i hus to runder før tid, da holdet vandt 2-0 ude over Tjørring, samtidig med, at oprykningsrivalerne fra Aalborg Freja og Vejgaard smed point. 

Romalt IF har de sidste par år været med i toppen af Kvindeserie Vest, men har aldrig prøvet kræfter med landets næsthøjeste niveau. Romalt IF forklarer selv oprykningen med, at klubben sidste sommer ansatte A-licens træner Rasmus Lynge, der har været medvirkende til et mere professionelt set up.

Det spiller også ind, at flere talentfulde u18 spillere blev rykket op i truppen sidste sommer. Dermed kunne efteråret bruges til at spille holdet godt sammen, samtidig med at der var fokus på, at man ville spille mere teknisk betonet fodbold end tidligere.