MIT EFTERSKOLELIV: Nikoline Ørum Nygaard, Brøndby Idrætsefterskole

0
2415

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Nikoline Ørum Nygaard, Brøndby Idrætsefterskole

Navn: Nikoline Ørum Nygaard

Alder: Jeg er 17 år

Hjemby: Malling

Efterskole: Brøndby Idrætsefterskole

Klub / række: FC Damsø u18 piger (01-02)

Position på banen: Back

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at starte på efterskole, da jeg altid kun har hørt, at det er det bedste år i dit liv. Jeg elsker at spille fodbold og være sammen med mine venner, så derfor var efterskole det perfekte sted for mig. Jeg elsker at møde nye mennesker på kryds og tværs, som ikke er ligesom mig, og derfor valgte jeg også en efterskole, hvor jeg ikke kendte andre.

Derfor blev det Brøndby Idrætsefterskole:

Mine forældre havde fundet skolen, så vi tog ud og så på den og var til et møde. Til mødet sad jeg med 2 andre fodboldpiger og min nuværende træner, og hun var så engageret i os – og stadig er. Hun gik ikke kun op i os for skolens skyld, og jeg synes, at det var fedt at mærke et andet nærvær, end jeg var vant til. Skolen er ikke særlig stor, men den havde de ting jeg søgte, og derfor blev det her.

“Jeg elsker at spille fodbold og være sammen med mine venner, så derfor var efterskole det perfekte sted for mig,” siger Nikoline Ørum Nygaard.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det fedeste ved at være på efterskole er, at det er hele pakken. Du får venner, god træning og faglig undervisning. Men det er også det her med, at der er altid nogle at være sammen med. Du kan altid være sammen med nogle, og hvis du hænger med næbbet, er der altid nogle du kan gå til og folk lader dig ikke være ked af det i lang tid. Du får et andet forhold til din træner og lærere end du gør i en klub og en almindelig skole. Trænerne/lærerne er meget engagerede i dig, og hvis man rammer en dårlig dag, er de med til at gøre den god igen. Jeg har fået venskaber for livet og jeg har lært meget af at være sammen med mange forskellige folk. Det er et år jeg aldrig vil glemme og et år, hvor tiden er gået så stærkt. Der går ikke en eneste dag, uden jeg griner og har det sjovt med mine venner.

Det fedeste ved at være på efterskole er, at det er hele pakken. Du får venner, god træning og faglig undervisning.

Nikoline Ørum Nygaard, Brøndby Idrætsefterskole

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

En god oplevelse, må nok være SM i indendørs, som vi gik hen og vandt. Vi gik ind til stævnet uden de store forventninger, men at vi så fik kæmpet røven ud af bukserne og vandt, var den bedste følelse. Ingen havde forventet det, men alle gav alt hvad de kunne og vi kæmpede, som et hold. Vi havde god opbakning fra drengene, og det gav bare et kick til os alle bagefter.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Vi bor 2 og 2. Jeg synes, at det fedt, at jeg har 1 roomie som jeg kan forholde mig til, for så kan jeg også have lidt privatliv en gang imellem, men stadig have en at føle mig tryg hos. Vi bor både drenge og piger på gangene, hvilket er super fedt. Det er rart, at vi ikke behøver gå hele skolen igennem for at komme på et drengeværelse, men at vi kan gå lige ind ved siden af.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Jeg skiftede klub for at få det til at fungere, så nu ligger min klub ikke så langt væk. Selvfølgelig er det ikke altid sjovt at tage af sted, hvis de andre er i gang med noget sjovt. Men jeg ved også, at de 4 timer jeg er væk i ugen kun er godt for mig. Det rart at komme lidt ud af huset, så man ikke er samme sted hele ugen og jeg får også meget mere energi til at være sammen med de andre, når jeg så har været til 2 timers træning.

Nikoline Ørum Nygaard spiller på FC Damsøs U18-hold.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Jeg har aldrig haft så gode trænere. De gør alt for at udvikle os til hver træning, og jeg kan virkelig mærke, at jeg har rykket mig. Jeg er blevet meget bedre på bolden, men jeg har også fået meget mere fodboldforståelse. Vi en flok piger, der elsker hvad vi laver, selvom vi ikke er på samme niveau nogen af os, så er vi stadig et hold og det har vi været siden første dag.

Jeg har aldrig haft så gode trænere. De gør alt for at udvikle os til hver træning.

Nikoline Ørum Nygaard, Brøndby Idrætsefterskole

Din plan efter efterskolen:

Jeg skal på gymnasie inde på Frederiksberg, og så skal jeg blive ved med at spille en masse fodbold!

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

I skal gøre det! Det udvikler dig og du får så mange fede oplevelser med! Ikke kun på fodboldbanen, men i forhold til hele dit efterskoleår. Du kommer ikke til at fortryde det og du får venner for livet.