B73 Slagelse lander endnu en samarbejdsaftale med naboklub

0
2035

En ny samarbejdsaftale er netop blevet indgået mellem B73 og Vemmelev SGI. Aftalen er indgået både for at styrke bredden og skærpe eliten

Af: Amanda Kieler Andersen, B73

For to måneder siden kunne de to klubber B73 og Skælskør B&I glædeligt meddele, at de havde indgået en samarbejdsaftale for at styrke bredde- såvel som elitespillerne. En aftale du kan læse mere om her:

Pigeklubber på Vestsjælland vil øge fodboldniveauet

Nu har B73 indgået endnu en samarbejdsaftale, denne gang med Vemmelev SGI. En aftale, som bringer stor glæde hos begge klubber.

“Vi vil gerne skabe så godt et pigemiljø med så mange uddannede trænere som muligt i fællesskab. Sammen kan vi vise vejen for alle de fantastiske ting fodbolden og fællesskabet kan gøre for unge mennesker,” udtaler Dennis Holm, Sportschef for B73.

Klubberne komplimenterer hinanden

Aftalen vil særligt have betydning for Vemmelevs U15-hold og Slagelses U16-hold, som begge oplever hver sine problemer.

I B73 spiller U16-pigerne med i den næstbedste række i Danmark, men de mangler et godt breddetilbud til de piger, der endnu ikke har niveauet, eller som ikke ønsker at spille fodbold på et lige så højt plan.

“De piger fra B73, der mangler et breddetilbud, kan derfor stille op for Vemmelev, og Vemmelevs dygtige spillere kan prøve kræfterne af på et højere niveau i B73”

I Vemmelev SGI har de et godt U15 breddehold, men de oplever at enkelte spillere mister lysten til at spille fodbold af flere årsager. Deres spillerantal er nu på et kritisk niveau.

“Vi vil gerne løse problemet gennem det her holdsamarbejde med B73. De piger fra B73, der mangler et breddetilbud, kan derfor stille op for Vemmelev, og Vemmelevs dygtige spillere kan prøve kræfterne af på et højere niveau i B73. På den måde sikrer vi, at der er et tilbud til endnu flere piger. Vi ser også samarbejdet som et pilotprojekt, hvor der er mulighed for at flere hold i fremtiden kan samarbejde på samme måde, som vores U15-piger gør det,” siger sportschef for Vemmelev Boldklub, Kim Holm Rodemund.

Samarbejde startede sidste år

Det ny-indgåede samarbejde tog sit første spæde skridt sidste år, da B73 manglede banekapacitet til de mange hold. Her rakte klubben ud til Vemmelev, som tilbød at et eller flere hold kunne køre ud og træne på deres kunststofbane. Et tilbud som både spillere og trænere i B73 satte meget pris på.

“Det er en fornøjelse, når klubber i samme kommune kan samarbejde og se, at det er til det fælles bedste,” siger Dennis Holm.