Nye spillere og optimal optakt for Fortuna Hjørring

0
2144
Fortuna Hjørring og VSK Aarhus i sidste års slutspil. Foto: Jess Madsen.

En sølvmedalje fra Slutspillet og en guldmedalje fra pokalfinalen. Fortuna Hjørring kunne tage på sommerferie med flotte præstationer i medaljeskabet. Syv spillere har dog taget afsked med klubben, hvilket betyder, at nye spillere er kommet til. Spillere, som lørdag står over for VSK Aarhus i den første kamp i sæsonen.

Af Camilla Bergholm

Med pokalen i hånden og med ”Fortuna Hjørring” endnu en gang graveret ind på listen over pokalvindere og en andenplads i Slutspillet, kunne det nordjyske hold gå på sommerferie. Nu er fodbolduniformen igen fundet frem, når de lørdag møder VSK Aarhus i den første kamp i Gjensidige Kvindeliga.

Men det er ikke alle spillere, der ligesom før sommerferien stiller op i de grønne og hvide trøjer med Fortuna Hjørrings logo på brystet. Hjørring-holdet har nemlig måttet sige farvel til syv spillere. Det åbner til gengæld døren op for nye spillere, fortæller cheftræner Carrie Kveton.

”Vi har tilføjet en amerikansk keeper, Kelsey Daugherty, en dansk keeper, Freja Thisgaard, og resten af spillerne er rykket op fra U18 DM-holdet,” siger hun.

“Vi vidste, at vi ikke havde meget tid til at forberede os til sæsonen. Så vi brugte sæsonafslutningen som pre-season”

Cheftræner fort Fortuna Hjørring, Carrie Kveton

Tiden har været knap op til sæsonstart, og derfor er den blevet brugt på at få de nye spillere integreret på holdet.

”Vi vidste, at vi ikke havde meget tid til at forberede os til sæsonen. Så vi brugte sæsonafslutningen som pre-season. Vi spillede træningskampe en måned efter, sæsonen var slut, hvor vi mest af alt spillede med spillere, der var her efter sommeren, og vi prøvede nye ting af. Det har givet pote i forhold til integrationen af nye spillere,” fortæller cheftræneren.

VSK Aarhus vil kæmpe til det sidste
Sæsonens første kamp bliver mod VSK Aarhus. Et hold, der viste tænder i Slutspillet før sommerpausen, hvor de sikrede sig bronzen. Nordjyderne tager derfor ikke let på opgaven. Dermed er der lagt op til en underholdende kamp, når de to hold tørner sammen i dag klokken 13 i Aarhus.

”VSK har altid god holdånd og er et hårdt tacklende hold, der kæmper til det sidste. Det er vigtigt, at vi fokuserer på at spille vores spil,” siger Carrie Kveton.

At VSK Aarhus kæmper til det sidste, viste de i Slutspillet, hvor der i lang tid var tæt kamp om tredjepladsen. I sidste ende viste århusianerne dog, hvad de har at byde på og trak efterfølgende bronzemedaljen om halsen.

Spændende tiltag på kvindesiden
I den følgende uge har vi kunnet følge med i, at flere tiltag for at forbedre den danske kvindeliga er trådt i kraft. Det betyder blandt andet, at der er kommet en ny stor sponsoraftale i hus, og ligaen hedder derfor Gjensidige Kvindeliga den kommende sæson. En sponsoraftale, som Carrie Kveton påskønner. Men hun mener også, at der er lang vej igen.

”I forhold til forbedringerne er det små skridt. Det kræver mere end live-streaming og en ny hjemmeside at skabe interesse for kvindefodbold. For at lave en bedre liga skal vi også investere i produktet – kvinderne, der spiller, trænerne og teamet i ligaen, de unge spillere og unge trænere – hvis man vil forbedre ligaen,” siger Fortuna Hjørring-træneren og fortsætter:

”Selvfølgelig skal vi starte et sted, og det tager tid, og jeg synes, at visionen er god, men det kræver handling og ikke ord at ændre noget. Det bliver spændende at se, hvad der sker fra nu af.”

Gjensidige Kvindeliga byder på tre kampe lørdag, og alle spilles klokken 13. Kampen mellem Brøndby og Farum BK/FCN er blevet valgt til rundens Supermatch, mens KoldingQ tager imod FC Thy-ThistedQ, og Odense Q møder BSF.

Alle kampe kan live-streames via Kvindeliga.dk.