Seriøsitet, sammenhold og ikke mindst UDVIKLING!

0
3053

Onde tunger vil mene og påstå, at man ikke kan udvikle sig som fodboldspiller på efterskole – kan det passe?

Af: Casper von Düring Lausen, Lyngs Idrætsefterskole

Lyngs Idrætsefterskole huserer dette skoleår 135 elever, ligeligt fordelt blandt drenge og piger. En attraktiv idrætsefterskole, hvor eleverne kan vælge at spille fodbold, håndbold eller gymnastik. Et skoleår som byder på nye kammeratskaber og et møde med dygtige og seriøse trænere, som vil give eleverne en mulighed for at dygtiggøre sig endnu mere inden for de forskellige sportsgrene, som Lyngs Idrætsefterskole tilbyder.

Ida som er én af de piger der har valgt fodbold, glæder sig over fokusset på pigefodbolden og seriøsiteten ”De har en forventning om at når vi kommer ud til træning, så er det for at få noget ud af det. De har lavet træningen sådan, at der bliver lagt op til, at man giver sig 100% i alle øvelser. Man kan også mærke på hinanden, at vi er der for at lære noget.” – Ida Ø. Nielsen

I år har 37 piger valgt fodbolden som deres valgfag. Det er noget som glæder de 3 fodboldtrænere på efterskolen, da det betyder at interessen for pigefodbold i den grad er stigende samt, at efterskolen ligeledes er et attraktiv valg for de fodboldinteresserede piger.

Interessen for pigefodbold mærkes tydligt hos pigerne ”Jeg kan tydeligt mærke at Lyngs tager pigefodbold alvorligt, fordi vi får de samme muligheder som drengene gør. Der bliver ikke gjort forskel på, om man er dreng eller pige, god eller dårlig. Alle bliver taget seriøs og trænerne gør altid hvad de kan, for at udvikle os mest muligt.” – Luna Høje Kristensen

Pige 3 til Vestjyskmesterskab

Med 37 piger er der samtidig mulighed for at skabe nogle gode rammer med plads til alle, hvor der i den grad er ambitioner, fokus på hold- og individuel udvikling, diversitet og dygtiggørelse. Dette ses tydeligt, allerede her i starten af skoleåret, hvor vi havde 3 pigehold med til VM (Vestjysk Mesterskab), hvor alle trænere og var meget tilfredse med indsatsen og resultaterne. Vigtigst var det en dag, hvor alle pigerne havde det sjovt med hinanden.

Det er også den følelse pigerne står tilbage med, vi snakkede med Luna om VM. ”Det er fedt fordi det er 3 forskellige niveauer. Man føler, at der er plads til alle. Jeg synes, at det er fedt, at de andre piger som ikke er vant til at spille fodbold, også har mod på at springe ud i noget nyt. Og så er det bare fedt, at man får så meget god opbakning på banen, da vi er så mange hold.” – Luna

Det handler meget om sammenhold, det sociale og udvikling på alle punker. Det er vigtigt at tage pigerne med på denne rejse, så de ved, hvad udviklingen kræver. Derfor har Lyngs Idrætsefterskole som et nyt tiltag i år lavet et samarbejde med Fysiolab som er et testcenter, der giver mulighed for at forbedre sig og udvikle sig endnu mere og mere specifikt. Til dette udtaler Keld Østergaard (Idrætsligleder og A licens fodboldtræner) ”Vi har dette år etableret et samarbejde med fysiolab som skal være med til, at lægge fokus på, hvordan vi yderlige kan bygge på elevernes individuelle færdigheder”. Vi havde besøg af fysiolab. En dag i testens tegn, hvor der blev målt sprint, hoppe, retningsskifte og hurtige fødder. Det handler om at kunne se forbedringer nu når der trænes og spilles så meget. Derfor var dette også en god mulighed for at få testet sine nuværende styrker, for også at kunne give et indblik i, hvor meget man udvikles i løbet af et helt skoleår. Det var en dag der gav blod på tanden hos pigerne ”Nu når vi er blevet målt én gang, vil man jo selvfølgelig gerne gøre det bedre næste gang. Man vil gerne give den lidt mere gas end man måske plejer, for det er jo altid fedt at se, at man har udviklet sig og hvad man skal arbejde videre med.” 

Anna bliver testet i 30 meters spurt

Drømmer du også om et skoleår med pigefodbold, nye venner og personlig udvikling så kan du læse mere om Lyngs Idrætsefterskole på vores hjemmeside www.l-i-e.dk eller du kan komme og besøge os til efterskolernes dag søndag den 29. september fra kl. 13 – 17, hvor der vil være mulighed for at stille en masse spørgsmål og møde nogle af dette års fodboldpiger.