Start på KIES!

0
3346
Ida Marie Jørgensen(FCN), Martha Langskov(B93), Thea Thomsen(KIES)

De tre piger er ikke i tvivl. Hvis du vil noget med din fodbold og samtidig få nye venner for livet, så er KIES stedet for dig. Her fortæller de om livet på efterskolen.

Der kan være mange gode grunde til at vælge et år på efterskole. Ida-Marie(Slagelse), Thea(Århus) og Martha(Bornholm) er de tre piger der geografisk har den længste afstand i mellem sig, men fælles er at de alle 3 rigtig godt kan lide at spille fodbold. Hvad de tre piger ellers har til fælles, og hvorfor de valgte et år på efterskole, kan du læse mere om her, i denne første artikel af to, om pigerne og deres efterskoleliv.

Hvorfor har I valgt at gå på efterskole?

Ida-Marie:
Jeg har valgt at gå på efterskole for at spille fodbold, hele tiden. Og for at se hvor langt det kan føre til. Nu har jeg også valgt at skifte klub, for at spille på højere plan og være i et mere professionelt set-up med nogle der vil det lige så meget som en selv.

Thea:
Jeg var rigtig skoletræt og ville ikke holde til et år mere i folkeskolen, så jeg skulle finde en ny vej. Der var efterskole en god mulighed for mig, også fordi jeg rigtig godt kan lide at spille fodbold. Jeg ville også gerne ud og møde nye mennesker og få et anderledes fællesskab end i normal skole.

Martha:
Jeg ville gerne gå all-in på fodbold, og det er lidt svært når man bor på Bornholm, fordi der ikke var så mange på ens niveau. Jeg har også lidt svært ved at sidde stille i skolen, så det er rart at kunne komme ud og bruge noget energi før man skal i skole.

Hvorfor faldt valget på KIES?

Thea:
Jeg ville gerne til København, og så vidste jeg at dem der går på KIES de rigtig gerne vil det. Man ved at træningen er seriøs, så hvis man går all-in kan man få nogle rigtig gode træninger, også selvom man ikke er den allerbedste.

Det ligger virkelig godt, og der er fede faciliteter rundt om skolen. Jeg kan også godt lide skolens størrelse og det med, at det med at man er så tæt på hinanden, så alle bare er samlet, uden at man skal gå langt for at komme rundt til hinanden.

Ida-Marie:
Fordi man kan få klubtræning samtidig med træning på skolen. Så kan man få den tekniske og positionsspecifikke træning og så have den hårde træning i klubben.

Træningsfaciliteterne er så fede. Det er fedt med Hafnia hallen, at den ligger så tæt på, så man ikke skal gå langt eller cykle for at træne.

Jeg synes også det fede er, at folk respekterer man skal til træning. Der er mange steder hvor folk spørger om man ikke lige kan komme til en fest, eller aflyse træning, men det kan man jo ikke bare. Så der er meget forståelse og respekt om hinandens sport, fordi de fleste her er seriøse med deres sport.

Hvordan er det at være så langt væk hjemmefra?
”Der er rigtig meget planlægning, men jeg kan godt lide at være langt væk hjemmefra, for så føler man at man står mere på egne ben. Man lærer at vaske tøj, det har jeg sgu ikke rigtigt prøvet før”, siger Martha, mens de alle bryder ud i grin!

Det er også en oplevelse Thea deler, som sjældent er hjemme på weekend fordi hun skal hele vejen til Århus. ”Altså du skal jo planlægge lidt mere når du skal hjem fordi du ikke lige kan få mor og far til at komme og hente vasketøj fx, eller få dem til at komme med noget, men det synes jeg faktisk er super fedt. Jeg tror jeg ville få mere hjemve hvis jeg havde været tæt på hjem, men nu hvor jeg er så langt væk, så ved jeg, at jeg ikke bare lige kan tage hjem hvis det er hårdt, fordi det også tager så lang tid at tage til Århus.”

For Ida-Marie er det nogle lidt andre udfordringer hun står overfor, selvom hun godt kan følge det med at være langt væk hjemmefra. ”Jeg oplever det lidt på samme måde, selvom jeg ikke har lige så langt, så føler jeg stadig jeg skal stå på egne ben, altså, offentlig transport og sådan noget”, og så grines der højlydt igen.

Vil du høre mere om KIES så kom til efterskolernes dag på søndag d.29/9 fra kl.13.00 – 17.00 eller se mere på kies.dk