U18: FC Thy Piger – Skyum tager vigtig sejr over Brøndby

0
2135

FC Thy Piger – Skyum vinder 2-1 over Brøndby, og og nærmer sig top 3 med blot to point op de blå-gule piger fra Vestegnen.

Af Charlotte Stentebjerg

Allerede 7.15 trillede Brøndbys U-18 piger med bussen mod Thy, hvor de søndag eftermiddag skulle møde de nordjyske piger fra FC Thy Piger – Skyum. En kamp, der var vigtig for begge hold i kampen om top 3. Efter en spændende kamp blev det dog FC Thy’s piger, der kunne sende Brøndbys piger på en lang tur hjem, efter de tog en sejr på 2-1.

FC Thy Piger – Skyums cheftræner, Lars Fomsgaard Nielsen, er godt tilfreds med kampens resultat:

“Det er klart når man slår brøndby, så er det svært at få armene ned. Jeg synes ikke det var ufortjent, vi havde lagt spillestilen om, ligesom vi har gjort i de tidligere kampe. Vi spiller mere afventende og med stærke kæder bagi, og når vi rammer dagen, synes jeg, vi kan spille op mod de fleste hold i ligaen. Det beviste vi også i går. Jeg havde solgt den for en enkelt pind før kampen.”

Kampen blev fløjtet igang klokken søndag eftermiddag klokken 15, og her kom gæsterne fra Brøndby bedst fra start, og halvdelen inde i første halvleg bragte de sig foran til 0-1 med et mål af Mille Bech. Cecilie Bro Stefansen udlignede dog et kvarters spilletid senere, og de to hold kunne gå til pause med et 1-1 resultat. Allerede tre minutter inde i 2. halvleg gjorde Malene Yde Hedegaard det dog til 2-1 for hjemmebaneholdet, og den føring holdt pigerne indtil dommerens slutfløjt.

Kampens resultat betyder, at FC Thy Piger – Skyum nu kun er to point fra Brøndby, der ligger på 3. pladsen i ligaen.

Spændende opgør i denne runde:

Af de øvrige kampe i denne runde, var der også nogle spændende opgør i weekenden. Her endte resultaterne som følgende:

Fortuna Hjørring vandt 4-3 over Team Odense Q på 5. pladsen, og skabte dermed et større forspring ned til denne rundes oversiddere, Kolding Q, der p.t ligger på 2. pladsen.

Bundproppen B93 fik sæsonens tredje point i hus, da de lørdag spillede 3-3 mod Viborg Q.

Silkeborg IF tog 4-1 sejr over AaB og skabte luft ned til bunden.

IF Lyseng tabte 3-1 til FC Nordsjællands piger.

 

Tæt i toppen:

Stillingen ser nu spændende ud efter runde 13, hvor især toppen af U18 DM ligaen ligger tæt inden pigerne går på vinterpause om to runder. Vilbjerg tager mandag aften imod Varde i 13. rundes sidste kamp, hvor de har mulighed for at komme i top 5 og overhale pigerne fra Team Odense Q: