MIT EFTERSKOLELIV: Josefine Brandt, Københavns Idrætsefterskole (KIES)

0
2792

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Josefine Brandt, Kies

Navn: Josefine Brandt

Alder: 16 år

Hjemby: Vanløse

Efterskole: Kies

Klub / række: Fc damsø – øst

Position på banen: Angriber

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Havde kun hørt godt om det fra andre og så ville jeg gerne blive ved med at have fokus på min sport men stadig opleve det at være på efterskole

Derfor blev det KIES:

Jeg valgte kies pga seriøsiteten omkring sporten og for at have mulighed for at spille i min klub ved siden af Det bedste ved at være på efterskole: at der hele tiden er mennesker omkring en, man får nogle meget tætte venskaber når man er så meget sammen og så er jeg også glad for træningerne på kies.

Nævn en oplevelse fra din første tid på efterskolen:

Toscana var en rigtig god tur med massere af aktiviteter hvor man lærte mange af de andre bedre at kende.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Vi bor i huse, hvor der i vores hus bor 6 piger og 5 drenge. Det fungerer rigtig godt fordi vi har det sjovt om aftenen allesammen og det er rart at bo mange sammen da man får et godt fællesskab. Jeg var glad for det især i starten fordi det kan være svært at tilpasse sig når der er så mange man skal lære at kende.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

I FC Damsø træner vi hver mandag, onsdag og torsdag. Det vil sige at der ikke er super meget tid til at være på efterskolen da vi har fri kl 15:30 og jeg skal til træning kl 18 og først er hjemme kl 22. Jeg ville gerne have mere tid på efterskolen men det er jo en del af det når man har valgt en efterskole hvor man spiller i klub ved siden af.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad giver den dig?

Jeg er meget tilfreds med træningerne på KIES. Der er niveauforskelle, da der både er DM spillere og piger som mig selv, som ikke går efter at nå til toppen med fodbold men bare spiller fordi fodbold er mega fedt. Det er fedt med niveauforskelle, da det giver mere udfordring og man får lyst til at kæmpe endnu hårdere for ligesom at bevise at fordi man ikke spiller DM så kan man sagtens være med alligevel 🙂

Din plan efter efterskolen:

Efter efterskolen så er min plan at starte på Stenhus Gymnasium og at starte på deres fodboldcollege, hvor mange af mine veninder også går.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Hvis man er en fodboldspiller, som nyder at spille fodbold og træne mange gange om ugen, så er KIES helt sikkert et oplagt valg, da man ikke behøver at tage afsked med sin klub som man jo skal på andre efterskoler. Jeg har i hvert fald været glad for at starte på KIES, da jeg stadig har mulighed for at være tæt på mine venner udefra og mine veninder i min klub.

Læs mere om Kies her.