“Jeg kombinerer efterskolelivet med elitefodbold og det er megafedt”

0
1425
Jasmin i aktion for Viborg Q.

MIT EFTERSKOLELIV: Her kan du møde nogle af eleverne på Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Jasmin Bertelsen Jensen, Hald Ege efterskole 

Navn: Jasmin Bertelsen Jensen
Alder: 17 år
Hjemby: Hobro
Efterskole: Hald Ege efterskole
Klub / række: Viborg Q u16 division
Position på banen: 8èr/ midtbane

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

Jeg har valgt at tage på efterskole for at få en masse nye oplevelser, få nye relationer og spille en masse fodbold.

Hvorfor blev det Hald Ege?

Det var ikke meningen at jeg overhovedet skulle på efterskole, men har altid gerne villet det. Jeg fik en langtidsskade i min tidligere klub hvor jeg mistede en masse motivation til fodbold, derfor ville jeg prøve noget nyt. Viborg lå i god afstand til min hjemby hvor jeg efterfølgende startede i klubben. Så åbnede der muligheden for at jeg kunne komme på efterskole med lidt hjælp fra klubben, hvor jeg kan kombinere efterskolelivet med elitefodbold, som jeg synes er megafedt! Jeg har nu fået motivationen og lysten tilbage og er nu klar på at gå all in på fodbold.

Hvad er det bedste ved at gå på efterskole?

Det bedste ved Hald Ege er fællesskabet, man knytter helt specielle bånd, jeg synes derfor at skolen har en god størrelse for man kender alle men man kan alligevel lære flere bedre at kende hele tiden. Derudover deler man en fælles passion for sin sport pga. det høje niveau vi har på alle linjer med talentfulde og engagerede trænere.

Pigefodboldlinjen på Hald Ege efterskole.

Nævn en fed oplevelse fra dit år på efterskolen?

Vi var i januar måned på dannelsesrejse til Ghana som var en fantastisk oplevelse som ikke mange får. Vi levede i fattigdommen uden vand i hanen og mobildækning. Vi oplevede deres kultur helt tæt på kroppen; det gav mig et helt nyt livsperspektiv, en oplevelse jeg ikke vil have været foruden.

Fodboldmæssigt er vi kvalificeret til DM som vi skal til i slut maj måned, som kun 16 efterskolehold er kvalificeret til.  Det glæder jeg mig helt vildt til. Det bliver både en fed tur socialt som hold men også et fodboldhøjdepunkt for mig i år.

“Vi var i januar måned på dannelsesrejse til Ghana som var en fantastisk oplevelse”

Foto: Hald Ege Efterskole

Hvordan har du udviklet dig som spiller på efterskole?

Træningen her på skolen har udviklet mig meget, jeg har lært meget som fodboldspiller.

Vi har 3 træninger om ugen også har jeg også 3 træninger i Viborg Q. Jeg synes det er en fed balance at få forskelligt træning, både forskellige trænere men også med forskellige spillere. Derudover har jeg fået mulighed for at træne 1 gang om ugen med et drengehold på skolen som jeg synes er megafedt og har udfordret mig på en anden måde.

Foto: Hald Ege efterskole

Hvad vil dit råd være til at andre, der overvejer at tage på efterskole for at spille fodbold?  

Jeg kan klart anbefale at tage på efterskole hvis man overvejer det. Efterskole er et fantastisk og oplevelsesrigt år hvor man får venner for livet.

Man kan sagtens kombinere det fede sociale efterskoleliv med elite fodbold hvis man vil. Og jeg skal uden tvivl fortsætte med elitefodbold næste år. Det er ikke for sjov at mange siger at efterskole er det bedste år i deres liv. Jeg elsker alt ved Hald Ege Efterskole og ville aldrig have været det foruden.

Læs mere om Hald Ege Efterskole