Nicoline Sørensen er efterårets Gjensidige Kvindeligaprofil

0
1731
Fodboldpiger og fodboldkvinder landet over kommer måske til at afvikle turneringer færdige i juni måned. Her ses Nicoline Sørensen. Foto: Kvindeliga.dk / DBU

Brøndbys Nicoline Sørensen er kåret til efterårets profil i Gjensidige Kvindeliga. Brøndbyprofilen blev overrasket med kåringen i pausen af søndagens superligakamp på Brøndby Stadion

Tekst: Kvindeliga.dk

For første gang er efterårets profil i Gjensidige Kvindeliga blevet kåret. Landstrænere og ligatrænere har stemt og Brøndbys Nicoline Sørensen, er kåret som efterårets helt store spiller.

Nicoline Sørensen har været efterårets helt store spiller i Gjensidige Kvindeliga. Hun er ligaens topscorer med 16 mål i 14 kampe, svarende til 1,14 mål i snit pr. kamp, og så står hun tilmed noteret for to hattricks i efteråret.

Med den nye Kvindeliga kom også en ny tradition, hvor hver måneds bedste ligaspiller skulle kåres. Landstrænerne og ligatrænerne, indgav hver deres stemme og Sørensen blev den første til at tage titlen, da hun landede efter en i øvrigt, god start på landsholdssæsonen, i Kastrup Lufthavn.

“Nicoline Sørensen har været outstanding i dette efterår, hun har været stabil på et niveau over alle andre”

Lars Søndergaard, landstræner, kvindelandsholdet

Som månedens hold blev månedens stærkeste hold også hver måned sat, af selvsamme jury. Nicoline Sørensen har været på samtlige hold i efteråret og kroner nu, et særdeles flot efterår, med titlen som efterårets profil i Gjensidige Kvindeliga.

“Nicoline Sørensen er en evig trussel mod alle hold med hendes hurtighed og teknik”

Brian Sørensen, Cheftræner FC Nordsjælland

I august måned var hun for første gang med i start 11-eren i en betydende landskamp. Det skete, da kvindelandsholdet tog imod Malta hjemme i Viborg. Siden har Nicoline Sørensen både spillet og scoret vigtige mål for landsholdet i EM-Kvalifikationen, hun har ligeledes været en afgørende spiller for Brøndby igennem hele sæsonen både i Gjensidige Kvindeliga og UEFA Women’s Champions League, hvor hun scorede det afgørende mål hjemme på Brøndby Stadion imod de Svenske Mestre fra Piteå, der sendte holdet videre i UEFA Women’s Champions League.

Brøndby og Nicoline Sørensen sluttede som nr. 2 i efterårets Gjensidige Kvindeliga, ét point efter ærkerivalerne fra Fortuna Hjørring. Gjensidige Kvindeliga er tilbage til marts og her skal Brøndby mandskabet ud og forsvare det Danske Mesterskab i en tæt Gjensidige Kvindeliga.