Sara Thrige ser tilbage på et blandet år – og frem til nye udfordringer

0
1656
Sara Thrige i aktion mod FC Thy-ThistedQ. Foto: Jess Madsen

Fortuna Hjørring endte efterårssæsonen med en førsteplads i Grundspillet og en plads i pokalsemifinalen. Sara Thrige, der er en del af Hjørring-truppen, har været med til at sikre holdet en god placering, hvilket også har medført en plads på Efterårets Hold i Gjensidige Kvindeliga. Men nu skal tiden bruges på familie og julehygge.

Af Camilla Bergholm 

Julen nærmer sig med hastige skridt, hvilket også betyder, at 2019 snart har nået sin ende. Derfor kigger vi tilbage på efteråret sammen med Fortuna Hjørring-spilleren, Sara Thrige, men vi kigger også frem mod et nyt år fuld af vigtige kampe og ændringer i trænerteamet.

Det blev til en førsteplads i Grundspillet for de hvide og grøn-stribede trøjer. Og det er altid rart med en fordel, når man skal videre til Slutspillet, forklarer Sara Thrige. Men alligevel har det været en blandet sæson.

”Det er gået lidt op og ned. Vi har spillet gode og dårlige kampe, men i sidste ende er vi glade, fordi vi er klar til pokalsemifinalen, og vi vinder Grundspillet. Det er altid rart at gå ind til Slutspillet med en fordel, men det er allervigtigst at ligge i toppen, når vi når til juni,” siger hun.

Personligt har det været et godt år for den unge fodboldspiller. Og derfor ser hun også tilbage på efteråret med glæde og stolthed.

”Der har været mange kampe, fordi jeg også har været med landsholdet, hvilket jeg er utrolig glad og stolt over. Det har været vildt sjovt og samtidig helt vildt hårdt. Så jeg er fint tilfreds,” fortæller hun. Og det er ikke kun med holdet, at det er gået godt. Der er også blevet lagt mærke til hende uden for banen, hvor hun er blevet udtaget til Efterårets Hold i Gjensidige Kvindeliga.

”Det er dejligt med personlig succes. Men i sidste ende betyder det klart mest for mig, at det et gået godt for holdet. Det andet er mere en bonus ved siden af,” siger Sara Thrige.

Sara Thrige har udviklet sig meget i Fortuna Hjørring. Foto: Arkivfoto.

Hårdt farvel, men spændt på ny træner
Det kom som en overraskelse for mange, da Fortuna Hjørring meddelte, at Carrie Kveton stoppede med øjeblikkelig virkning som cheftræner. Det kom også bag på Sara Thrige og resten af holdet.

”Det var lidt specielt, fordi det kom lidt ud af ingenting, men jeg kan sagtens forstå hende. Vi var meget kede af det, for vi var meget glade for hende. Og det var en trist måde at gå på juleferie på, men nu ser vi fremad, og det bliver også spændende at prøve at få en ny træner,” fortæller den 23-årige spiller.

“Jeg holder jul hjemme ved mine forældre, hvor mine søskende er der, og så kommer min farmor, faster og onkel. Vi kommer så til at mangle min lillesøster i år, da hun er ude at rejse, så det bliver lidt specielt. Men jeg glæder mig til at få besøg af familien og være sammen med venner i dagene op til og efter”

Sara Thrige, Fortuna Hjørring-spiller

Optimisten er altså til at spore hos Sara Thrige, der også byder den nye træner, Niclas Hougaard Hansen, velkommen, og hun er spændt på at se, hvad han kommer med. For han har allerede noget erfaring med klubben, da han har været træner for Fortuna Hjørrings U18 DM-hold.

”Jeg håber, at han går ind og overtager, hvor Carrie har efterladt os. Jeg kender ham ikke så godt som træner, men jeg er selvfølgelig spændt på, hvad han kommer til at bidrage med, og om han kommer til at lave noget om. Så jeg er bare spændt på at se, hvad der kommer til at ske,” siger Sara Thrige.

Jul er lig med tid til familie og venner
Julen er over os, og det gælder også for Sara Thrige, der har set frem til at kunne slappe af efter et hårdt og spændende efterår:

”Det er dejligt med juleferie. Det har været et langt efterår med mange kampe, og ved siden af kampene har jeg været i praktik i forbindelse med min uddannelse. Så nu skal jeg bare koble af og hygge mig.”

“Jeg forventer, at vi går ind og spiller med om at tage ’the double’. Det er helt klart et mål for os taget i betragtning af, hvor vi ligger henne nu”

Sara Thrige, Fortuna Hjørring-spiller

Og helt ligesom juleånden foreskriver, så sker det hjemme hos familien. De nære relationer bliver nemlig plejet og passet over julen, hvor den garvede spiller i flere dage skal være sammen med sine nære.

”Jeg holder jul hjemme ved mine forældre, hvor mine søskende er der, og så kommer min farmor, faster og onkel. Vi kommer så til at mangle min lillesøster i år, da hun er ude at rejse, så det bliver lidt specielt. Men jeg glæder mig til at få besøg af familien og være sammen med venner i dagene op til og efter,” fortæller hun.

Træningsprogrammet er dog ej at glemme over julen. Sara Thrige skal nemlig være klar igen den 6. januar, når grønsværen kalder, og flere træningskampe venter.

Men jul betyder også, at vi nærmer os nytår. Og et nyt år er fuld af nye mål – både for Fortuna Hjørring-spilleren og for holdet.

”Jeg forventer, at vi går ind og spiller med om at tage ’the double’. Det er helt klart et mål for os taget i betragtning af, hvor vi ligger henne nu. Personligt håber jeg, at jeg kan blive ved med at udvikle mig og blive ved med at komme med til de her EM-kvalifikationskampe. Så jeg vil arbejde hårdt og gøre det godt i klubben, og så får vi at se, hvad der sker,” slutter hun.