Kondition og styrke bliver testet hos U18 DM-pigerne i vinterpausen

0
2123

Mange klubber bruger vinterpausen på at styrke konditionen og fysikken, så de kan blive klar og være i topform til forårssæsonen.

Efter et par juleuger med flæskesteg og familiearrangementer er U18 DM-pigerne langsomt begyndt at træne op igen. Da der ikke er kampe i vinterpausen, er styrke og kondition især i fokus hos de fleste klubber, når pigerne starter op.

Opstart med hård træning og test af pigerne

Hos Vildbjerg SF havde pigerne en tidlig opstart, da første træning var lagt til d. 2. januar. I denne uge startede de ud med det, de valgte at kalde ”årtiets første test.” Mandag var der træning fra klokken 11 til 18, hvor de 20 piger, der var mødt op til træning, skulle igennem Agility-, sprint-, og YoYo-test. Alle tre løbetests, der skulle afsløre, om juleferien havde sat sine spor på pigernes kondition. Tirsdag stod den på styrketest, der skulle teste pigernes øjeblikkelige fysiske tilstand.

”Vi har tests for at se, hvordan de enkelte piger ligger konditions- og styrkemæssigt. Vi tester dem dels for vores skyld, men også for deres. Så kan både vi og pigerne selv se, om de halter efter nogle steder,” siger Vilbjergs cheftræner Kenneth Pedersen

Han forklarer, at resultaterne af testene kan hjælpe med at tilrettelægge træningen af den enkelte. Han tilføjer dog også, at Vildbjerg har fokus på kondition- og styrketræning hele året rundt, men at der er mere tid til at træne det i vinterpausen, fordi der ikke er kampe.

”Det er vigtigt at have styr på basen for at kunne arbejde videre på det, man drømmer om. Ligesom en kniv skal være skarp for at kunne tages i brug, skal en krop også være stærk for at kunne yde sit bedste.”

Hos Brøndby IF startede træningen op for U18 DM d. 7. januar, og her har de også fokus på konditionstræning i opstarten. Brøndbyspiller Mathilde Vangsgaard synes, det er hårdt at komme i gang igen, men håber også, at den hårde træning kan føre til, at de blå-gule piger kan stå med en medalje om halsen til sommer.

”Det værste ved opstarten er, at den er så hård. Der er masser af løb uden bold og en masse tests, men det er jo en del af gamet, så det kan ikke undgås.”

U18 DM-pigerne fra Brøndby. Mathilde Vangsgaard ses på billedet som nummer to fra venstre.

Det sociale kompenserer for den hårde træning med det dårlige vejr

Men selvom opstarten er hård, tager pigerne rundt omkring i landet alligevel glædeligt til træning. Mathilde Vangsgaard synes på trods af den hårde fysiske træning, at det er fedt at være i gang igen:

”Jeg elsker at spille fodbold og bruge mange timer på træningsbanen, og så har vi den fedeste stemning i omklædningsrummet. Jeg synes ferien har været lidt for lang, så det er en skøn følelse at være på banen igen. Det bedste ved at være startet op, er at træne med mine holdkammerater igen.”

Og at bruge tid med holdkammeraterne igen er noget, som Amalie Gravesen fra FC Thy Piger også glæder sig over.

”Det er så fedt at være startet igen og være sammen med mine holdkammerater. Vejret er ikke så fedt, men det er jo klart her i januar måned. Men det er fedt at være sammen med mine venner efter juleferien,” siger hun til FODBOLD FOR PIGER.

Både Brøndby og Vildbjerg har arrangeret en række træningskampe for at teste formen, inden de to hold mødes til sæsonpremiere for U18 DM d. 1. marts.

FC Thy Piger har også et par træningskampe på programmet, og starter også forårssæsonen d. 1. marts på udebane mod Varde.