KoldingQ-spiller om kontrakt: “Det er et kæmpe skulderklap”

0
1476
Ea Rasmussen med KoldingQ's sportschef, Lennart Lindsted. Foto: KoldingQ's Facebook-side.

KoldingQ-musklerne er den seneste tid blevet vist frem. Der er nemlig både blevet indviet et nyt stadion og skrevet kontrakter med flere spillere fra kvindeliga-holdet. Klubben har store ambitioner for kvindefodbolden, og det kan også mærkes hos KoldingQ-spiller Ea Rasmussen, der stolt satte sin underskrift på en toårig kontrakt.

 Af Camilla Bergholm 

”Der har været travlt på Qkontoret”, lød det den 20. december på KoldingQ’s Facebook-side. Samme dag havde de lavet to nye kontrakter, der var blevet underskrevet af holdets anfører, Louise Eriksen, og 18-årige Ea Rasmussen.

Forinden havde klubben allerede lavet to kontrakter med henholdsvis Sofie Riis og Lene Christensen, og det blev også til to kontrakter yderligere i januar, hvor Cecilie Fløe, der er skiftet fra Odense Q, og Emma Færge, skrev under.

Det er også en stolt Ea Rasmussen, Fodbold For Piger har snakket med. Hun har skrevet en toårig kontrakt med klubben, hvilket betyder meget for den unge spiller.

”Det er et kæmpe skulderklap, at klubben har valgt at skrive kontrakt med mig. Det betyder, at det hårde arbejde, jeg lægger i hverdagen både til træning og til kamp, bliver anerkendt,” siger hun.

“Det føles fedt, at der er nogle forventninger til os. Vi stiller os ikke tilfredse med at være der, hvor vi er nu. Vi skal hele tiden være bedre. Så det giver helt klart noget blod på tanden”

Ea Rasmussen, KoldingQ-spiller

Selvom hun fortsætter med at spille i den samme klub, og der på den måde ikke er de store ændringer, giver det alligevel KoldingQ-spilleren en sikkerhed i og med, at hun ved, hvor hun befinder sig, de næste to år, fortæller hun. Hun kan derfor fokusere på at udvikle sig og dermed blive en bedre fodboldspiller.

Spillernes udvikling bliver taget seriøst
KoldingQ er en klub i udvikling, hvilket sportschefen i KoldingQ, Linnart Lindsted, forklarede forrige weekend til Fodbold For Piger. Ea Rasmussen nævner blandt andet nyt tøj, et nyt anlæg og et nyt trænerteam som områder, hvor hun har kunne mærke de store armbevægelser.

”Det er enormt fedt at være en del af KoldingQ i øjeblikket. Vi kan virkelig mærke, at klubben opruster både sportsligt, men også i forhold til setuppet. Spillernes udvikling bliver virkelig taget seriøst, og det kan mærkes i hverdagen,” siger hun.

Og det giver et boost hos spillerne, som gør, at man vil arbejde endnu hårdere, fortæller den unge KoldingQ-spiller endvidere. Sportschefen har blandt andet udtalt, at de spiller resultatfodbold, hvilket vil sige, at de spiller for at vinde titler og komme til at spille i Europa. Og disse forventinger ser Ea Rasmussen frem til.

”Det føles fedt, at der er nogle forventninger til os. Vi stiller os ikke tilfredse med at være der, hvor vi er nu. Vi skal hele tiden være bedre. Så det giver helt klart noget blod på tanden.”

Vil tættere på de andre klubber
Drømmene er store hos den 18-årige spiller. Udlandet trækker nemlig i fremtiden, og Ea Rasmussen holder allerede øje med, hvad der sker i de forskellige ligaer rundt om i Europa. Men fokus er først og fremmest på at udvikle sig i KoldingQ.

Juleferien er også overstået og fokus er igen på fodbolden, der allerede fra i mandags begyndte at trille på KoldingQ’s træningsbaner. Der skal trænes og gøres klar til Slutspillet, som Ea Rasmussen har høje forventninger til.

”Jeg forventer, at vi sportsligt vil komme tættere på de andre klubber og give dem hård modstand, og at vi forhåbentlig kommer lidt længere frem i tabellen. I forhold til pokalen forventer jeg, at vi komme videre fra semifinalen og forsøger at vinde pokalen,” siger hun.