MIT 2020: Sofie Junge vil være med til at kvalificere Danmark til EM og vinde to titler med Juventus

0
1216
Sofie Junge har flere mål for 2020. Foto: Arkivfoto.

Sofie Junge Pedersen står over for et spændende år både med landsholdet og sit klubhold, Juventus. Som favoritter til at vinde både den italienske liga og pokalen er der et stort pres på Juventus-mandskabet. Men også landsholdet står over for en spændende EM-kvalifikation.

Hvad er dine største mål som fodboldspiller for 2020?

  • Være med til at kvalificere Danmark til EM i England i 2021.
  • Vinde pokalturneringen og ligaen med Juventus.
  • Være en vigtig spiller på både klub- og landshold.

Hvad bliver dine vigtigste opgaver/udfordringer som fodboldspiller i 2020?
Jeg håber selvfølgelig på at skulle være med til at møde Italien i EM-kvalifikationen i juni og september måned. Det bliver nogle meget vigtige kampe, og det bliver en spændende udfordring at skulle møde mange af mine holdkammerater, som jo kender mig rigtig godt. Omvendt kender jeg også dem rigtig godt, og jeg håber derfor, at jeg kan bidrage med, hvordan vi griber Italien an. Ellers må vi i Juventus nok betegnes som favoritter til at vinde ligaen og pokalen, og jeg glæder mig til at se, hvordan vi kan håndtere det pres, at alt andet end to pokaler vil være en skuffelse.

Hvad vil du gerne blive bedre til fodboldmæssigt i 2020?
Jeg vil fortsat have rigtig meget fokus på mine vendinger med bold. Det er noget, der selvfølgelig kræver, at jeg er hurtig på fødderne og kan vende hurtigt, men i høj grad handler det også om orientering og at kunne placere mig rigtigt i forhold til mod- og medspillere, så det vil jeg fokusere meget på. Ellers vil jeg også gerne bidrage mere til at skabe chancer og selv lave mål. På landsholdet er min rolle mere at være den balancerende midtbanespiller, men de få muligheder jeg får for at skabe chancer, vil jeg gerne udnytte bedre.

Hvad glæder du dig ellers til i 2020?
Jeg synes jeg trives godt på klub og landshold og glæder mig over at kunne leve af at spille fodbold. Det er godt også at tænke på det i stedet for kun at definere et år ud fra, hvad man har opnået resultatmæssigt. Ellers glæder jeg mig til at arbejde med alt det, som min fodboldkarriere også giver mig mulighed for at arbejde med, nemlig det projekt i Ghana jeg er med i samt at købe Adidas-produkter til folk, der virkelig behøver det via. min aftale med Adidas.