Agnes Høybye og Anna Mogensen skifter fra FC Damsø til B.93

0
1842
Agnes Høybye og Anna Mogensen er rykket til B93.

B.93’s ligakvinder har forstærket sig med to talentfulde spillere fra FC Damsø – både en forsvarer og en angriber.

En forsvarer og en offensiv spiller har skiftet FC Damsø ud med B93, som i foråret skal spille Kvalifikationsliga om en plads i Gjensidige Kvindeliga. Det er 20-årige Anna Mogensen og 19-årige Agnes Høybye, der begge har været en del af 1. divisionsholdet hos FC Damsø.

Anna Mogensen har tidligere været i Brøndbys kvindeligatrup, som hun blev rykket op til fra U18 DM-holdet. Tidligere har den 175 cm høje forsvarer spillet på DBU’s ungdomslandshold og været anfører for U17-landsholdet.

“Hun er en rigtig dygtig centerforsvarer, der er stærk i hovedspillet, og som har et stort potentiale,” siger sportschef Lars Møller.

Selv siger Anna Mogensen:

“Jeg søgte noget nyt og at spille på et højere niveau igen, så B.93 er en fin mulighed. Jeg kan godt lidt, at der bliver bygget op nedefra, og bolden bliver spillet rundt. At midtbanen kan vende spillet hurtigt er ret nice. Jeg kan tilføre holdet erfaring, har et godt overblik, og så er jeg meget verbal på banen.”

“Et ‘bæst’ at spille imod”

Agnes Høybye er en 19-årig offensiv spiller, der var en profil og topscorer for FC Damsø i 1. division.

“Hun er et ‘bæst’ at spille imod, og var den klart bedste, da vi mødte FC Damsø i efteråret. Agnes arbejder hårdt, er direkte og kontant, og så er hun god på kuglen samt har et godt spark,” fortæller sportschef Lars Møller.

Agnes Høybye spillede i ungdomsårene i Brøndby IF til og med U18 DM. Hun siger selv om sit skifte:

“Jeg kan godt lide at bruge min fysik, har et godt overblik og er god til at holde på bolden. Jeg er skiftet til B.93 for at spille på et højere niveau, og fordi jeg kan godt lide holdets boldbesiddende spillestil. Og så kunne det være rigtig fedt at være med til at rykke op i Gjensidige Kvindeliga”.

B93 vil i kvindeligaen

B.93 vandt i efteråret 1. division øst suverænt med et hold, hvor gennemsnitsalderen var omkring 19 år.

Sportschef Lars Møller forklarer, at B.93 har en klar ambition om at rykke op i Gjensidige Kvindeliga fra forårets Kvalifikationsliga, hvor seks hold kæmper om to oprykningspladser:

“Vi er glade for vores trup, som har en masse kvalitet, selv om den er ung. Vi udvider truppen, for at sikre større bredde på holdet til en hård sæson. Udvidelsen betyder tilgang af en del nye, dygtige spillere, som vil øge konkurrencen i truppen.”