FC Thy-ThistedQ-topscorer hylder fællesskabet

0
1668
Foto: Rikke Dybdahl er efterårets profil i Gjensidige Kvindeligaen

Efteråret gav en plads i pokalsemifinalen og kvalifikation til Slutspillet for FC Thy-ThistedQ. Det er derfor en godkendt halvsæson, Rikke Dybdahl kigger tilbage på, hvor det for hendes vedkommende også blev til ni mål og en plads på Efterårets hold i Gjensidige Kvindeliga.

Af Camilla Bergholm

Ni mål, en plads på Efterårets hold i Gjensidige Kvindeliga og en plads i både pokalsemifinalen og i Slutspillet. Således kan efterårssæsonen opsummeres for FC Thy-ThistedQ-spiller, Rikke Dybdahl, der har fødderne solidt plantet i den nordvestjyske muld.

I december forlængede hun nemlig sin kontrakt med klubben. Det gjorde hun, fordi hun er faldet godt til, og samtidig ser hun et stort potentiale i holdet, der er inde i en positiv udvikling, fortæller den 22-årige fodboldspiller og uddyber:

”Det er spændende at være med til at sætte sit præg i FC Thy-ThistedQ. Der er et godt fællesskab i klubben, som gør, at det er rart at møde op. Der foregår mange projekter i klubben, som også giver os de bedste muligheder for at have fokus på fodbolden.”

Flotte præstationer på banen
Forlængelsen kommer også efter en god sæson fra thyboerne, der stjal point fra alle topholdene og spillede sig videre til pokalsemifinalen samt til en plads i Slutspillet, hvor de tager fire point med. Derfor er det også en tilfreds Rikke Dybdahl, der evaluerer på efterårssæsonen.

”Flere har nævnt, at vi har overrasket, og det synes jeg også, vi har ved at tage point fra flere hold. Vi har haft et godt efterår, hvor mange af de taktiske dele, vi har trænet på banen, er lykkedes,” fortæller hun.

Statistikken viser samtidig, at det ikke blot har været en god sæson for FC Thy-ThistedQ-holdet. Også Rikke Dybdahl har vist solide præstationer på banen, der har sikret holdet ni mål og den vestjyske spiller en fjerdeplads på topscorerlisten.

“Som det ser ud lige nu, er mit fokus i Thisted. Vi står over for en rigtig spændende sæson, hvor en pokalsemifinale også er i vente. Det kunne være stort for klubben og holdet at gå i finalen. Drømmen på langt sigt er at nå så meget og så langt med fodbolden som muligt”

Rikke Dybdahl, spiller i FC Thy-ThistedQ

Men hun giver ikke sig selv æren for de mange mål. Hun pointerer nemlig, at hendes holdkammerater er gode til at spille hende i de rigtige situationer. Alligevel er hun før juleferien blevet anerkendt for sine kvaliteter på banen. Hun er nemlig blevet tildelt en plads på Efterårets hold i Gjensidige Kvindeliga.

”Det var meget overraskende, da der er rigtig mange dygtige spillere i Gjensidige Kvindeliga. Men det er selvfølgelig rart at blive påskønnet for det arbejde, man lægger i hverdagen,” forklarer Rikke Dybdahl.

En fremtid fuld af fodbold og træningslejr i Tyrkiet
Selvom fodbold fylder meget for den 22-årige fodboldspiller, så har hun også et arbejde, der skal passes. Når det bliver fyraften, går turen derfor direkte til fodbold. Derudover bruges den resterende tid på at slappe af med venner og familie. Men fremtiden handler om fodbold, fortæller Rikke Dybdahl:

”Som det ser ud lige nu, er mit fokus i Thisted. Vi står over for en rigtig spændende sæson, hvor en pokalsemifinale også er i vente. Det kunne være stort for klubben og holdet at gå i finalen. Drømmen på langt sigt er at nå så meget og så langt med fodbolden som muligt.”

Også i den kommende tid står den på masser af fodbold for Rikke Dybdahl og resten af FC Thy-ThistedQ. Der skal nemlig trænes for at blive klar til pokalsemifinalen, hvor første kamp spilles den 14. marts og anden kamp den 21. marts mod KoldingQ, og dernæst Slutspillet, der bliver fløjtet i gang den 28. marts mod Brøndby.

”Vi rejser til Tyrkiet i uge 9 på træningslejr, hvor vi skal forberede os bedst muligt til de kommende kampe. Når vi vender hjem, har vi en træningskamp inden pokalsemifinalen mod KoldingQ,” slutter hun.