U16-landstræner Frank Johnsen om UEFA-turnering: ”Niveauet er rigtig højt”

0
2162

Det danske U16-landshold er i denne uge i England for at spille UEFA-turnering. Her har de tabt de første to kampe, og landstræner Frank Johnsen erkender, at niveauet er højt. Han mener dog også, at de danske piger sagtens kan følge med.

 Af Charlotte Stentebjerg

U16-landsholdet er i denne uge i England til UEFA-turnering. Her har de spillet to kampe. Onsdag tabte de danske piger 2-0 til England og fredag aften led de endnu et nederlag på 2-1 til Spanien. I dag spiller de mod USA i den sidste kamp i turneringen.

FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med U16-landstræner Frank Johnsen om turneringen.

 Hvad synes du om niveauet indtil videre?

Jeg synes, at niveauet er rigtig højt. Det kan vi godt mærke, men ikke på sådan en måde, at vi ikke kan følge med. Det synes jeg klart, vi kan. Men det er klart, at vi møder nationer som England og USA, og vi har tabt de to første kampe, så man kan godt mærke, at niveaet er højt.

Med hensyn til kampene så synes jeg, at vi har været uheldige. Vi taber 2-0 i den første kamp til England og står uforstående bagefter. Vi er ikke skarpe, men også uheldige. Der er blandt andet en bold der bliver rettet af, som de scorer på.

Det er ikke kun fodbold der er i fokus. Landstræner Frank Johnsen nævner siger, at pigerne både har fået oplæg om doping og kost, og så er fællesskabet også i fokus. I går havde de blandt andet fastelavnsfest, hvor spillerne var klædt ud som OB-fans og klovne. Foto: Ungdomslandsholdendes Facebookside
Hvad har I særligt fokus på i denne turnering?

Vi vil gerne bruge kampene og turneringen til at uddanne pigerne. Uddannelse er et nøgleord for denne her turnering. Det er selvfølgelig vigtigt at vi vinder kampe, men spillet er i dén grad også i fokus. Processen vægter vi højere end resultatet. Vi bruger meget kampene til at få integreret det, vi fokuserer på til træning ind i vores spil i kampene. Det er på mange måder en eliteskole, hvor vi uddanner spillerne. Det er de jo slet ikke endnu, og de får jo en masse erfaring med sådan en turnering som denne her. Blandt andet får de både oplæg om kost og doping, og hele det her med at rejse ud af landet og spille mod internationale hold betyder også rigtig meget for så unge spillere.

Hvad forventer du af kampen i dag?

Jeg tror det bliver en spændende kamp. Det er fint at få USA med som udfordring, de spiller meget anderledes end os. De har ikke noget imod at angribe meget i modsætning til os. Vi øver os meget i at spille bolden frem på banen. Det er fint, at vi prøver at spille mod så atletiske piger, som USA er, for hele årsagen til at vi er her, er jo at pigerne kan få noget erfaring mod de internationale hold.

Der er mange debutanter med på holdet i denne turnering. Hvordan har du imødekommet det?

Spillerne kender allerede hinanden i forvejen, så det har faktisk ikke fyldt meget. Det kommer helt naturligt, og det er ikke noget vi taler så meget om. Det er ikke sådan, så vi går og italesætter dem som debutanter. Vi har fire spillere med fra årgang 05, og det synes jeg heller ikke, man kan mærke. Det skulle jo også gerne være sådan, så de kan blende naturligt ind på holdet. Det er jo også en af grundende til, at de er her. Det er ikke rigtig noget issue, de er bare en del af holdet allerede.

Kampen mod USA spilles 13.30 i dag, og kan følges live på facebooksiden Ungdomslandsholdene – kvinder.