AGF går ind i kvindefodbold – går sammen med VSK Aarhus og Lyseng

0
2576
Foto: AGF

Eliteoverbygningen AGF Kvindefodbold ApS skal styrke pige- og kvindeelitefodbolden i Aarhus, lyder det i fælles udmelding fra VSK Aarhus, IF Lyseng og AGF

VSK Aarhus, IF Lyseng og AGF går nu sammen om at danne elite-overbygningen AGF Kvindefodbold ApS, der skal styrke pige- og kvindeelitefodbolden i Aarhus og fra den kommende sæson repræsentere byen i Gjensidige Kvindeligaen og U18 DM.

Gennem mange år har Aarhus været en fast del af toppen af dansk pige- og kvindefodbold. For at fastholde og udbygge denne position har AGF og Jyllands to største klubber – IF Lyseng og VSK Aarhus – nu forenet kræfterne i en ny elitesatsning under navnet ‘AGF Kvindefodbold’. Det skriver de tre klubber i en pressemeddelse.

“I AGF har vi gennem længere tid med stor interesse fulgt med i den positive udvikling, kvindefodbolden har gennemgået både nationalt og internationalt, og vi har også fået forskellige opfordringer fra klubber i Aarhus til at engagere os. Et samarbejde omkring kvindefodbolden med Jyllands to største klubber på medlemssiden, IF Lyseng og VSK Aarhus, flugter godt med vores fokus på at favne hele byen, og det er med til at brande AGF endnu stærkere både lokalt og nationalt,” siger Jacob Nielsen, adm. direktør i AGF.

“Vi vil gerne være med til at understøtte, at Aarhus fortsat kan være med til at præge toppen af dansk kvindefodbold, og at de bedste spillere bliver i byen. Det har samtidig været vigtigt for os, at der bliver skabt en bæredygtig, uafhængig model for elitefodbolden på pige- og kvindesiden – både sportsligt, økonomisk og organisatorisk – og den opgave vil vi i AGF i fællesskab med VSK Aarhus, Lyseng og forhåbentlig resten af byen gerne være med til at løfte,” fortæller Jacob Nielsen.

FODBOLD FOR PIGER er med til pressemødet i Aarhus og følger op.