Glade fodboldledere i Smilets By præsenterede AGF Kvindefodbold

0
1952
Cheftræner for VSK, Anders Nim, og spiller Cecilie Johansen til pressemøde 11. marts Foto: Camilla Bergholm

Onsdag eftermiddag blev et nyt tiltag inden for dansk kvindefodbold sat i verden. AGF Kvindefodbold blev præsenteret på et pressemøde, som er et samarbejde mellem IF Lyseng, VSK Aarhus og AGF. Og glæden er stor hos både den nye chef for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, og cheftræner for VSK Aarhus, Anders Nim.

Af Camilla Bergholm

Repræsentanter fra fodboldverdenen og pressen er samlet under samme tag hos Arbejdernes Landsbank denne onsdag eftermiddag. Vi møder en spændt Christina Ravn, der til daglig spiller i VSK Aarhus. Hun kommer stolt gående i en spillertrøje med AGF-logoet på brystet, der tydeligt skiller sig ud på den hvide trøje. Hun glæder sig, fortæller hun, og hun tror på, at det er et stort skridt for kvindefodbolden i Aarhus.

Og så begynder pressemødet klokken 14:00, hvor Søren Højlund Carlsen, kommunikationschef i AGF, præsenterer et samarbejde mellem IF Lyseng, AGF og VSK Aarhus, nemlig projektet AGF Kvindefodbold. Projektet betyder, at VSK Aarhus’ kvindeligahold og Lysengs U18 DM-hold skal spille under fanerne fra traditionsklubben, AGF, og under samme navn som herreafdelingen i 3F Superligaen. Alt sammen fra 1. juli 2020.

“Der er ingen tvivl om, at når AGF går ind i det her som samarbejdspartner, så har de forventninger. Vi går jo fra måske at være den mindste klub i Jylland i Kvindeligaen og til egentlig at have en af de største klubber i ryggen, så selvfølgelig følger ambitionerne også med”

Anders Nim, cheftræner VSK Aarhus

Marie Greve skal stå i spidsen for det historiske projekt på den organisatoriske side. Hun kommer derfor til at have hænderne nede i den nyopstartede maskine, som Lysengs U18 DM-hold også bliver en del af.

”Vi er så heldige og uheldige, at der lige nu kun er ét U18 DM-hold, så det betyder, at det er Lysengs U18 DM-licens, der bliver båret ind i selskabet, og tilsvarende er det så en kvindeligalicens fra VSK Aarhus, der bliver båret ind i selskabet. Og det betyder jo, at der på Lysengs og VSK Aarhus’ side stadig skal være velfungerende U18-miljøer og U16-miljøer, som bare ikke er i de nationale rækker,” forklarer Marie Greve om eliteoverbygningen. Og hun kan samtidig se et stort potentiale i at have AGF med ind i billedet.

”Det, at vi står i Arbejdernes Landsbank i dag, er et godt eksempel på, hvad det betyder. Vi tror på, at det giver noget andet, når vi kommer ud som selskab sammen med AGF. De har et langt større netværk og partnerskabsforankring, end vi har som foreninger. Det er det ene element. Og så tror vi jo også bare grundlæggende på, at i og med at vi samler tre stærke kræfter, så kan vi blive endnu stærkere sammen end hver for sig.”

Målsætningerne må lade vente på sig
Det er dog en lidt mere tilbageholden Marie Greve, når det kommer til målsætningerne for kvindeligaholdet. Der er nemlig flere ting, der lige skal på plads før, at det kan komme på tale.

”Målsætningen lige nu er, at vi skal finde ud af, hvor vi kan flytte det her hen. Så målsætningen for nu er, at vi har fire måneder til at gøre det her stærkt, når vi starter d. 1/7. Det skal vi gøre internt med alle de spillere, trænere og interessenter, der er i klubberne på nuværende tidspunkt, og så skal vi gøre det med alle de resurser, som AGF vil spille med ind i det,” siger Marie Greve og pointerer, hvor de forskellige klubbers spidskompetencer ligger, og hvad det har af betydning:

”Med de to klubber her (IF Lyseng og VSK Aarhus, red.) og deres spidskompetencer, som er talentudvikling begge steder bare på forskellige årgange, så synes jeg, at vi har et stærkt sportsligt fundament. Derfor tør vi også godt sige, at når vi kommer ind og får nogle kommercielle resurser med os, så tror vi også, at vi kan flytte ambitionsniveauet fra der, hvor vi står i dag.”

Også cheftræner Anders Nim tror på, at ambitionerne og forventningerne bliver skruet i vejret, når de nu får en ny stærk spiller bag sig.

”Der er ingen tvivl om, at når AGF går ind i det her som samarbejdspartner, så har de forventninger. Vi går jo fra måske at være den mindste klub i Jylland i Kvindeligaen og til egentlig at have en af de største klubber i ryggen, så selvfølgelig følger ambitionerne også med,” siger han.

“Jeg glæder mig helt vildt meget til, at pigerne, der både render i Lyseng og VSK Aarhus, har et fælles flagskib, og at de forhåbentlig også kan få en følelse af, at der er ret mange i Aarhus, der vil dem og gerne vil give dem bedre forhold”

Marie Greve, kommende chef for AGF Kvindefodbold

Samtidig glæder han sig over det nye projekt på spillernes vegne, hvor han pointerer, at det kommer til at få stor betydning for dem.

”Jeg tænker egentlig mere, at det kommer til at betyde en helt masse for klubben og for pigerne. Det (samarbejdet, red.) var jo lidt inde i billedet, da jeg trådte til. Men jeg er sikker på, at det kommer til at betyde meget for pigerne,” siger han. Også hos Marie Greve er det spillerne, der er i fokus.

”Jeg glæder mig allermest til, at vi kan realisere det projekt, som vi er mange, der har drømt om i mange år. Jeg glæder mig helt vildt meget til, at pigerne, der både render i Lyseng og VSK Aarhus, har et fælles flagskib, og at de forhåbentlig også kan få en følelse af, at der er ret mange i Aarhus, der vil dem og gerne vil give dem bedre forhold,” slutter hun og går med et smil på læben videre til næste i rækken af medier, der gerne vil have en snak med den nye chef for AGF Kvindefodbold.

De to moderklubber spiller sæsonen til ende i de gamle klubfarver, inden den hvide AGF-trøje indtræder i Gjensidige Kvindeliga og U18 DM fra begyndelsen af sæsonen 2020/21. Indtil da følger omverdenen spændt med i, hvad de næste positive nyheder fra Smilets By bliver.