Rasmus Hansen vil skabe en rød tråd i Vildbjerg SF

0
1076
Foto fra Vildbjerg SFs facebookside

Rasmus Hansen er ny cheftræner for Kvalifikationsligaholdet i Vildbjerg SF. Med sin erfaring som tidligere ungdomstræner i klubben, vil han nu forsøge at få holdet op i Gjensidige Kvindeliga

Tekst: Kvindeliga.dk

Da spillerne fra Vildbjerg SF mødte ind 2. januar til første træningspas, var det med stor glæde for den nytiltrådte cheftræner, Rasmus Hansen, som blev meget overrasket over den fysiske forfatning spillerne mødte ind i.

“Jeg er positivt overrasket, hvor god form pigerne var i, da de mødte ind. Det er netop et af de barometre, vi vil arbejde meget med, så det er et kæmpe plus, at udgangspunktet er så stærkt,” siger Rasmus Hansen om spillernes form.

Rasmus Hansen har tidligere været ungdomstræner i klubben, hvor han senest har stået i spidsen for klubbens U18-liga trup. Rasmus Hansen mener, at sin tidligere position som ungdomstræner er en kæmpe fordel, da han gerne vil skabe et ensartet udtryk mellem holdene, så de unge U18 piger føler sig i trygge rammer, når de skal tage skridtet videre op til senior.

“Det er en stor fordel for mig, at jeg har haft mange af spillerne før. Som klub bliver der en gennemgående rød tråd fra junior -til senior, og det bliver en vigtig faktor, når de unge spillere skal prøve sig af på senior niveau,” siger Rasmus Hansen.

Fokus på fart, styrke og kondition

Den nye cheftræner lægger ikke skjul på succeskriterierne for den kommende sæson, hvis holdet skal være blandt de bedste i rækken. Holdet skal være fysisk overlegent, hvor det største fokus vil være i løbeviljen, både med- og uden bold. Rasmus Hansen vil fokusere på det fysiske barometer og vil gerne være i stand til at løbe hurtigere og flere meter end modstanderen.

“Vi vil gerne være fysisk ovenpå med fart, styrke og kondition. Vi skal matche modstandernes fysik samt være klogere og mere eksplosive. Med den rigtige forberedelse og det rigtige fokus kan vi sagtens spille med, hvor det er sjovt,” fortsætter Rasmus Hansen, Cheftræner Vildbjerg SF.

Selvom forårssæsonen er førsteprioritet for holdet og klubben, er det dog også en træner, som vil fokusere på resultater på længere sigt. Rasmus Hansen vil gerne skabe en udvikling i truppen, hvor der er fokus på at udvikle sig som hold over flere sæsoner. Denne målsætning kan kun indfries med tre primære målsætninger, mener Rasmus Hansen

  • Være så godt hold som muligt
  • Udvikle spillere til så højt niveau som muligt
  • Skabe resultater

“Tre målsætninger som er lige vigtige, der er ikke noget som må spænde ben for det andet. Med disse målsætninger, tror jeg at resultaterne vil komme af sig selv,” siger Rasmus Hansen

Vildbjerg SF tager imod Ballerup-Skovlunde i Kvalifikationsligaens første kamp lørdag 28. marts kl. 13.30 hjemme i Vildbjerg Sports- & Kulturcenter. Det er dog en fattet cheftræner, som godt ved at han kommer til at møde mange gode hold med dygtige spillere i løbet af foråret. Han er dog også forhåbningsfuld, da der er mange point at spille om.

“Vi kommer til at møde mange gode hold med dygtige spillere, men med den rigtige forberedelse og fokus kan alt ske. Der er 10 kampe og 30 point at spille om, så selvfølgelig spiller vi for at vinde hver kamp,” lyder det fra Vildbjerg-træneren.