AS Roma-angriber Amalie Thestrup: ”Denne krise er langt større end fodbold”

0
1738
Amalie Thestrup i aktion. Foto: AS Roma

Amalie Thestrup skiftede i sommeren 2019 BSF ud med den italienske storklub AS Roma, men grundet coronavirus er alt fodbold i både Danmark og Italien lige nu lukket ned.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Man har tidligere i marts kunne spotte den 25-årige angriber på det danske kvindelandshold, hvor hun var en del af truppen til årets Algarve cup. Til daglig har hun ellers sin gang i Italien, da Amalie Thestrup i sommeren 2019 valgte at skifte grønsværen i Ballerup ud med en varmere en af slagsen, idet hun fik tilbudt en 2-årig kontakt med den italienske klub, AS Roma.

Lige nu er Italien det land i verden med flest registrerede dødsfald som følge af coronavirus, og landet er, om muligt, lukket endnu mere ned end Danmark.

FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med Amalie Thestrup, som til daglige bor i den italienske hovedstad.

”Efter Algarve Cup tog jeg direkte til Danmark i stedet for Italien, da vi fik suspenderet vores træning og turnering, inden det samme skete i Danmark,” fortæller Amalie Thestrup.

Hun fortsætter:

”Det er klart for alle, at denne krise er langt større end fodbold både i Italien og Danmark. Lige nu gælder det om, at vi kommer bedst muligt ud af denne globale krise og passer på os selv og hinanden imens. Indtil videre er vores træning suspenderet til og med den 29. marts og vores liga til den 3. april. Indtil da gør vi alle vores bedste for at holde vores fysiske form ved lige ved hjælp af programmer, som vi har fået af vores fysiske stab. Vi har utvivlsomt alle det samme mål – først at få overvundet denne virus og derefter komme tilbage på banen,” lyder det optimistisk fra den danske forward.

Generelt er man som fodboldspiller afhængig af at skulle træne med andre, derfor handler det om at være kreativ i denne tid, hvor selvtræning er den eneste mulighed.

”Jeg selvtræner så godt, som jeg kan omstændighederne taget i betragtning. Jeg har naturligvis ikke adgang til et fitnesscenter, men man kan heldigvis stadig både løbe udenfor og tage ned på den lokale fodboldbane og selvtræne alene med en bold. Derudover må man ty til alternativer for at holde styrketræningen ved lige, men man kommer heldigvis langt med et par håndvægte, elastikker og en træningsbold. Mere eller mindre alle europæere er jo i samme båd, så vi må få det bedste ud af det og inspirere hinanden til alternativ træning,” runder Amalie Thestrup af.