FODBOLD FOR PIGER anbefaler fem fodboldrelaterede SoMe-fænomener til corona-hien

0
4022

FODBOLD FOR PIGER anbefaler fem fodboldrelaterede SoMe-kanaler, der er værd at følge med i, hvis man mangler inspiration til selvtræning under fodbold-lockdown, eller blot har brug for noget underholdning til at slå ekstra tid ihjel i corona-hien.

Af Charlotte Stentebjerg

Vejret siger solskin og udevejr, mens Myndighederne siger, at danskerne skal blive hjemme.

Der er dog intet krav om, at man ikke kan udnytte det gode vejr ude i haven eller løbe ud og få sig noget motion, så længe man tager sig sine forholdsregler. FODBOLD FOR PIGER har derfor fundet fem fodboldrelaterede SoMe-kanaler, der allesammen kan inspirere dig til ikke at lægge fodbolden på hylden under den nuværende corona-hi. Tips og tricks fra videoerne kan både øves hjemme i stuen, ude i haven, og så behøver man slet ikke andet selskab end sig selv og en fodbold… Og den er ikke engang et krav i alle udfordringer.

Der burde derfor være rig mulighed for, at prøve tricksene af og få det bedste ud af de her dage, uden at være til fare for at udsætte dig selv eller andre for smittefare, mens du dribler løs.

  1. Brian ‘Brizze’ Mengel viser dig fodboldtricks og tests af landets bedste fodboldspillere på sin fodboldkanal

Brian ‘Brizze’ Mengel har flere gange vundet danmarksmesterskabet i freestyle fodbold, er indehaver af flere verdensrekorder i tricks og fast mand på futsallandsholdet. Og så er han ikke bleg for at dele ud af sine fodboldtips og tricks på sociale medier. På Youtube har han 126.000 abonnenter, mens der følger 1,3 millioner med på hans Instagram.

“Det fede ved tricks er, at du kan øve dem, uanset hvor du er, så længe du har lidt plads,” siger ‘Brizze’ i en af sine mange fodboldvideoer, som han ofte lægger op på sin Youtube-kanal.

På Brian Mengel Brizzes kanal kan du lære alt fra et klassisk “jorden rundt“-trick, men også videoer, hvor han tester profesionelle fodboldspilleres teknik hos både kvinderne og herrene.

I ovenstående video viser han, hvordan man kan lære at jonglere med en fodbold på bare en halv time. Udover at lære dig at jonglere indeholder Brian Mengel Brizzes kanal flere og mere avancerede fodboldtrick-videoer, hvor han udførligt guider dig gennem et trick, så du nemt forstår teknikken bag, og selv kan prøve det af derhjemme. Han deler desuden løbetræning og generelle tips til, hvordan man kan forbedre sig som fodboldspiller. Gode videoer, der kan give god inspiration til både trænere og spillere, som er nødsaget til at selvtræne i corona-hien.

Hvis man hellere vil blive hjemme på sofaen, men stadig have slukket fodboldtørsten i den nuværende tørke, corona foreløbigt har ledt fodbolden ud i, indeholder ‘Brizzes’ kanal også underholdende interviews, hvor han blandt andet tester teknikken på en række professionelle fodboldspillere i Danmark, herunder brøndby-spiller Nanna Christiansen og spillere fra 3F Superligaen som ungdomstalent Julius Eskesen og tidligere superligaspiller Emiliano Marcondes.

2. Lisa Zimouche viser fodboldtricks i høje hæle, på parkeringspladser og livestreamer hver dag kl. 18 under corona-lockdown

Franske/algeriske Lisa Zimouche er blot 20 år gammel og sidder p.t. på tronen som verdens bedste kvinde indenfor freestyle fodbold. Hun har både spillet klassisk fodbold og freesyle fodbold hele sit liv, og nåede også at spille for PSG, før hun valgte at satse 100% på drømmen om at blive freestyle fodboldstjerne.

På Instagram har hun 2,1 millioner følgere. Det er flere end danske fodboldstjerner som Christian Eriksen, Nadia Nadim og Pernille Harder. På sin Instagram viser hun både tricks i høje hæle og udfordrer ofte drenge og mænd til at drible imod hende. Mange af videoerne, hun deler på sociale medier, har nemlig til formål at udbrede sporten og opfordre andre kvinder til at tage del i den, så hun kan vise verden, at piger og kvinder også kan spille fodbold.

“Drenge plejede at kigge skævt til mig, når de så, at jeg brugte så meget tid på fodbold, og de ville slet ikke tage det seriøst, når jeg udfordrede dem. Nu hvor jeg blandt andet er kommet på sociale medier, og det går så godt med dem, plejer de næsten altid at udfordre mig først,” har hun tidligere udtalt i et interview med FN.

Hun har også tidligere vist, at hun kan også kan lave tunnel på tidligere superligaprofiler.

Derudover viser hun også en masse streetstyle fodbold frem på sin Instagram. De har både lokationer på parkeringspladser, tag-terasser og andre let tilgængelige og menneskeøde steder, der er ideele i tider, hvor fitnesscentre og fodboldbaner er lukkede.

Lisa Zimouche er bosat i Frankrig, der lige nu har udgangsforbud. Det stopper dog ikke verdensmesteren fra at udsende tricks og guides. Hver dag i den kommende uge, sender hun live fra sin instagram kl. 18, og her kan du ubesværet og gratis følge med

Udover at følge med i hendes instagram, kan du finde hendes Facebookside her.

3. 15-årige Chili Nielsen viser dig tricks på legepladser og jonglerer på børne-TV

Det er ikke kun i Frankrig, de kan producere dygtige fodboldpiger, det kan vi også hjemme i Danmark. Og så endda i en helt ung alder.

15-årige Chili Nielsen fra Frederiksberg har med sine knapt 20.000 følgere på Instagram placeret sig som den ukronede dronning af danske fodboldpiger på SoMe-fronten. På sin profil deler hun alt fra tekniske tricks til sjovere videoer som ovenstående, hvor hun viser, hvordan man kan udnytte en legeplads som træningsbane, når man ikke har en fodboldbane til rådighed. Helt optimalt og værd at give et forsøg i disse tider.

Chili Nielsen har både været med i nogle af ‘Brizzes’ videoer, men også DR Ultra har haft interesse for det unge fodboldtalent og lavet udsendelser med hende.

I næste måned skal hun forhåbentlig undervise på en fodboldcamp, hun selv har været med til at arrangere. Det kommer til at foregå d. 18. april på Hafnia Hallen, hvis regeringen tillader det til den tid.

I mellemtiden kan du følge med på hendes Instagram her.

4. Youtube-kanal viser dig hverdags-struggles, som kun fodboldpiger kender til og en ironisk tilgang til fodboldlivet

SoccerGrlProbsVids uploader ugentlige youtube-videoer, der for det meste indeholder en satirisk indgang til fodboldverdenen.

Det kan være videoer som ovenstående, der karikerer de mest stereotype holdkammerater, men også hverdagsproblemer, som kun fodboldpiger kender til. Måske  er alle dine hårbånd er blevet væk, og du må rette på håret under en hel fodboldkamp, eller måske har du prøvet at få hvide striber på lårene efter at have spillet på en netop optegnet fodboldbane. Kanalen har endda lavet reality-programmet “the bachelor” i en fodboldversion.

En kanal, der er værd at tjekke ud, hvis du har brug for at træne smilebåndet mere end lægmusklerne for tiden.

5. #Stayathomechallenge – Hvis du har hamstret for mange toiletruller eller blot har et stort overskud af toiletpapir 

🤩Mens vi alle venter på at komme ud på banen igen, har vores ungdomslandsholdsspillere taget alternativ træning i brug derhjemme🧻 Se her👇🏻👇🏻❓Er du frisk på at udfordre vores landsholdspiger med toiletrullen❓#ForDanmark #Stayathomechallenge

Slået op af Ungdomslandsholdene – kvinder i Søndag den 22. marts 2020

Hvis du er en af dem, der kom til at hamstre lidt for meget toiletpapir efter Mette Frederiksens pressmøde forrige uge, eller har du bare altid et lidt for stort lager af toiletpapir derhjemme, er denne udfordring lige noget for dig.

#Stayathomechallenge er en udfordring, der lige nu trender på sociale medier, og går hovedsageligt ud på, at du skifter en fodbold ud med en rulle toiletpapir, når du jonglerer.

I ovenstående video viser spillerne fra de danske kvinders ungdomslandshold dig, hvordan det skal gøres.

Trenden er startet det sociale medie ‘Tik Tok’, men har senere bredt sig til andre sociale medier. På Tik Tok er der omkring 60 millioner videoer, der indeholder hashtagget. Hvis du er hyppig bruger af Tik Tok, kan du med fordel tjekke #Soccergirlcheck hashtagget ud for at få mere fodboldinspiration. Her deler millioner af piger deres normale hverdagstøj vs. deres fodboldtøj samt fodboldgagdets.

Du kan enten selv vælge at lægge en story eller en video op på dine egne SoMe-kontoer og bruge hashtagget #Stayathomechallenge, eller udfordre dine venner til at gøre det.

Her får du altså rig mulighed for både at have det sjovt med andre og udfordre dine tekniske evner. Hvis du mere er typen der observerer fremfor at deltage, kan du vælge at følge #stayathomechallenge på Instagram eller Facebook.

Hvis du kan jonglerer med en rulle toiletpapir, kan du helt sikkert jonglere med det meste.