BSF har styrket sammenholdet og er klar til Kvalifikationsliga

0
2053
Foto: BSF

I slutningen af marts er der sæsonopstart i Kvalifikationsligaen, som kvinderne fra Ballerup-Skovlunde er godt i gang med at forberede sig til. FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med cheftræner Kasper Klarskov Nielsen om den kommende sæson.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe. 

Det endte desværre med nedrykning til Kvalifikationsligaen for BSF i efterårets udgave af Gjensidige Kvindeliga. Holdet skal nu kæmpe for at rykke tilbage op i Kvindeligaen, når sæsonen fløjtes i gang den 28. marts.

FODBOLD FOR PIGER har taget en snak med Kasper Klarskov Nielsen, som er nyudnævnt cheftræner for BSF kvindesenior, om opstart og forventninger.

Er truppen klar og skarp til sæsonstart?

Det har været en svær opstart på grund af stor spillerafgang. Det har derfor handlet rigtig meget om at få samlet holdet, styrket sammenholdet og skudt noget tro, vilje og selvtillid ind i truppen.

Det synes jeg, at vi er lykkedes rigtig godt med. Det er en gruppe unge ærgerrige piger som træner enormt hårdt, og som allerede har flyttet sig rigtig fint, fordi de nu er i startopstillingen, hvor de tidligere har siddet på bænken eller været helt ude. Flere af spillerne ville under normale omstændigheder måske ikke have fået chancen allerede nu. Udover fem til seks spillere er der nærmest ingen, der har spillet over 10 liga/divisionskampe. Det ved spillerne heldigvis godt, og derfor gør vi alle alt, hvad vi kan for, at de kan blive klar til tempoet, og de taktiske aspekter i seniorfodbold. Vi er ikke klar endnu, men der er heldigvis stadig tre uger til det går løs, og til den tid er vi helt sikkert klar!

Hvad vil I gøre for at rykke tilbage op i Gjensidige Kvindeliga?

Vi træner selvfølgelig hårdt, så det er i hvert fald ikke på de fysiske parametre, vi bliver slået, og så bruger vi udover træningen væsentlig mere tid på video end spillerne har gjort hidtil. Her ser vi sammen klip af os selv og vores modstandere. Derudover får spillerne også individuel video feedback fra kamp til kamp. Vi forsøger at lave det bedste udviklingsmiljø for unge spillere, så BSF igen kan blive kendt for det gode talentarbejde, der tidligere har sendt spillere til blandt andet Brøndby, udlandet og landsholdet. Kan man se sig selv være en del af det, så skal man ikke tøve med at kontakte os for en prøvetræning.

Hvordan ser det ud i forhold til træningskampe?

Vi har mødt LSF U15 drenge, BSF U15 drenge og Østerbro kvindesenior. Det har været nogle gode kampe, som har givet os modstand på forskellige niveauer. Ligesom for alle andre i en opstart er fokus på det taktiske, hvor vi arbejder på nogle helt simple aftaler, og så selvfølgelig det fysiske.

I resten af opstarten møder vi Herlufsholm, FC Rosengaard U19 og FC Nordsjælland.